Нека се понови – пораз на премијери, а затим европско пролеће

62

Фудбалери Црвене звезде су започели такмичење у групној фази Лиге Европе утакмицом против Монака која је одиграна на стадиону „Рајко Митић“. Изабраници Милоша Милојевића су и поред доминанте игре током читавог меча поражени на старту минималним резултатом, међутим та чињеница не треба да плаши наше навијаче с обзиром да почетак подсећа на сезону 2020/21, када су црвено-бели поражени на старту такмичења, а затим до краја групне фазе нису претрпели пораз и обезбедили су европско пролеће.

Феноменални су били изабраници Дејана Станковића у групној фази другог по јачини клупског такмичења на Старом континету у сезони 2020/21. Црвено-бели су те сезоне освојили 11 бодова, а одмерили су снаге током такмичења у групној фази са Хофенхајмом, Гентом и Слованом. Управо те сезоне је и срушен рекорд по броју освојених бодова једног српског клуба у европском такмичењу, будући да је до тада најбољи резултат био 9 освојених поена. На тај начин су црвено-бели обезбедили пролеће у Европи и двомеч са Миланом, када су надиграли италијанског представника, али је фактор среће изостао и наши првотимци су завршили такмичење у Европи.

Европска премијера у групној фази Лиге Европе у сезони 2020/21 није се добро завршила за црвено-беле. Изабраници Дејана Станковића су на старту такмичења поражени од Хофенхајма резултатом 2:0, али то је уједно био и једини негативан резултат за наш тим, који је коло пре краја обезбедио нокаут фазу Лиге Европе. Показали су црвено-бели и на том дуелу да су спремни да направе резултат у другом по јачини европском такмичењу и већ у следећем колу савладали Слован на домаћем терену са убедљивих 5:1. Затим су фудбалери Црвене звезде два пута били бољи од Гента, прво је остварена победа на Маракани резултатом 2:1, а затим и у Белгији када смо славили резултатом 2:0. Уследила је и утакмица против немачког представника на стадиону „Рајко Митић“ када није било голова, али је циљ остварен и обезбеђен двомеч са Миланом у шеснаестини финала Лиге Европе. У последњем колу резултат је против Слована био идентичан као и против Хофенхајма, али су наши фудбалери успели да остану непоражени до краја групне фазе после првог меча који је брзо заборављен.

Пред изабраницима Милоша Милојевића је напорна сезона и још пет утакмица у групној фази. Почетак такмичења подсећа на сезону 2020/21, што је још један разлог за позитивне мисли и веру у европско пролеће. Приказана игра против Монака такође даје за право да се очекују резултати о којима ће се причати наредних година. Нема сумнње да би звездашка јавност била задовољна уколико би се сценарио од пре две године поновио, а затим и да се у нокаут фази срећа окрене на страну првотимаца Црвене звезде, који ће и ове сезоне бити у прилици да оду корак даље и испишу нове странице историје Црвене звезде.

Претходни текстДраговић легенда Лиге Европе
Следећи текстУправа ЏК Црвена звезда уз Патријарха у Будимпешти