Драговић легенда Лиге Европе

87

Фудбалер Црвене звезде – Александар Драговић је синоћ одиграо 62. меч у Лиги Европе чиме је постао апсолутни рекордер тог такмичења по броју наступа.

Нема спора да је долазак Драговића у Звезду једна љубавна прича. Најчистија могућа, најемотивнија где је дечак у њему желео да испуни сан и заигра у клубу чије боје носи у срцу. Новац није био приоритет, јер да јесте, отишао би Драговић негде другде и наставио да воли Звезду из даљине. Овако је желео да помогне, а његова драгоценост огледа се у сваком најситнијем потезу током меча којим улива сигурност свима, али не само ту, већ и ван терена, где својом одмереношћу плени и шаље поруку да само господа могу да носе Звездин дрес.

Синоћ је Драговић исписао странице, не Звездине, већ читаве фудбалске историје, јер је у другом по рангу европских такмичења – Лиги Европе, постао неприкосновен. Одигравши 62. утакмицу, престигао је Дриса Мертенса, фудбалера Галатасараја и издвојио се на првом месту по броју наступа од сезоне 2009/10 и момента када је Куп УЕФА постао Лига Европе. Драговић је достигнуће остварио наступивши за пет клубова у оквиру девет сезона. За Аустрију из Беча је одиграо пет, за Базел 13, за Динамо Кијев 17, за Бајер Леверкузен 19 и на послетку за Црвену звезду осам утакмица у групној и елиминационој фази Лиге Европе. За то време постигао је и два поготка.

Невероватни Драговић је скупио још 15 наступа и у квалификацијама за Лигу Европе, док су импозантне бројке које има и у Лиги шампиона (22 утакмице и гол у групној фази и елиминационим рундама и 14 мечева у квалификацијама).

Нема сумње да је Драго право благо Црвене звезде и да ће наставити да командује нашом одбраном, те да ћемо ми бити поносни што у нашим редовима имамо рекордера, у сваком смислу те речи.

Претходни текстРеми омладинаца
Следећи текстНека се понови – пораз на премијери, а затим европско пролеће