Кошаркаши Црвене звезде мтс званично почели припреме за нову сезону

103

Кошаркаши Црвене звезде почели су у петак и званично припреме за нову такмичарску сезону.

Први тренер Влада Јовановић са стручним штабом окупио је све играче на које црвено-бели рачунају у наредној сезони, осим тројице играча који тренутно имају обавезе са националним тимом Србије (Недовић, Добић и Петрушев), док Ерон Вајт уз одобрење клуба стиже касније због породичних обавеза.

На првој прозивци нашли су се: Лазић (капитен), Митровић, Марковић, Кузмић, Илић, Мартин, Холанд, Бентил, Ивановић, Адамс, Лазаревић, Топић, Радаковић, Гачић, Поповић и Ђоковић. Сви играчи који су се у петак ујутру нашли на прозивци обавили су претходна три дана неопходне тестове и прегледе.

Подсетимо, црвено-бели ће припремни део обавити у хали “Александар Николић” где имају све неопходне услове за несметан и квалитетан рад.

Већ од следеће недеље следе и прве припремне тренинг утакмице. Прва је на програму већ 06.09 против екипе Динамика, а три дана касније следи меч са овогодишњим учесником Еврокупа, румунским Клужом. Обе утакмице у Београду биће „затвореног типа“ а након тога следе јаке провере на турнирима у Турској (Анталија) од 14.09 до 18.09. и три утакмице које су планиране на том турниру (списак противника ће бити објављен накнадно).

Након тога екипа се сели у Никозију где ће такође на врло јаком турниру одмерити снаге са екипама Перистерија и Олимпијакоса.

Списак припремних утакмица пред сезону 2022-2023:
Београд: 06.09.2022; Црвена звезда мтс – Динамик
Београд: 09.09.2022; Црвена звезда мтс – Клуж Напока

Турнир Анталија: 14.09.2022 – 18.09.2022;
Кипар (Никозија):
23.09:2022; Црвена звезда мтс – Перистери Атина
24.09.2022; Црвена звезда мтс – Олимпијакос Пиреј

Тренер КК Црвена звезда мтс Влада Јовановић:

Осим наших репрезентативаца сви остали су ту. Момци добро раде, надам се да ће повреде да нас мимоиђу, да ћемо бити здрави, и заиста се надам да ћемо играти добро и правити добре резултате – рекао је тренер црвено-белих и наставио:

Ту смо у нашој кући у хали Александар Николић, имамо све неопходне услове за добар рад. Искористићемо то максимално, након тога следе утакмице, укупно седам, два планирана турнира, и одмах након тога следи нам густ распоред као што знате. Морамо зато да урадимо све што можемо и што је у нашој моћи да будемо спремни и одговоримо тим захтевима – додао је Јовановић.

До прве такмичарске утакмице остало је 35 дана. За многе довољно, за неке мало:

Нема притиска, то је нешто што је део овог посла и са чиме се суочавају и друге екипе. Оно што нама сигурно не иде на руку је чињеница да имамо тројицу репрезентативаца који су планирани да имају неку своју улогу у овом тиму. Њихов прикључак следи тек тамо у другој половини септембра, неће бити пуно времена за уигравање, мораћемо неке ствари у ходу да радимо. Међутим, ови момци који су ту апсолутно имају квалитет и верујем да ћемо то „изнети“ на прави начин.

Оно што је нови тренер Црвене звезде Влада Јовановић најавио приликом именовања, мото је и данас „Велики рад и крвава колена“:

То није отрцана флоскула већ то заиста тако и јесте. Ово је тим који је састављен од победника, момака који имају карактер, који вредно и напорно тренирају сваки тренинг и ми то заиста морамо да урадимо ако мислимо да будемо добри ове сезоне. А ја се надам да чемо бити добри – закључио је Влада Јовановић.

Црвено-бели ће наредних дана два пута дневно тренирати у хали „Александар Николић“ а клуб ће преко својих званичних платформи редовно и детаљно извештавати јавност о припремама нашег сениорског тима.

Претходни текст„Data Driven Lab“ спонзор 4 клуба Звездине породице
Следећи текстУ сусрет противнику – Јавор