Звезда у Лиги Европе – искуство води до успеха

79

Фудбалери Црвене звезде су у претходна три учешћа у Лиги Европе успевали да презиме и потврде да крилатица – Свако пролеће на Звезду мирише, важи и када је реч о континенталним такмичењима. После две шеснаестине и једне осмине финала које смо извојевали са двојицом тренера, сијасет играча који су и сада у тиму, имао је запажену улогу у забележеним успесима.

Чак пет фудбалера Црвене звезде је три пута играло групну фазу Лиге Европе са нашим клубов и зна како да се презими, без грешке. Реч је о Милану Борјану, Марку Гобељићу, Милану Родићу, Славољубу Срнићу и Гелору Канги. Такође, Зоран Поповић је био део свих успеха, али је бранио само у претходној сезони, док је Милан Павков у такмичарској години 2017/18 играо квалификације, али не и групну фазу, а Ел Фарду Бен није играо прву групну фазу, али двомеч са ЦСКА јесте.

Ипак, у претходне две године, виновници европских успеха уз тренера Станковића и поменуту осморку, били су – Радован Панков, Стахиња Ераковић, Мирко Иванић, Вељко Николић, Секу Саного, Александар Катаи, као и Ненад Крстичић (једном код Милојевића), који у ногама имају два презимљавања, док су по једном то учинили – Александар Драговић, Немања Милуновић и Александар Пешић, с тим да је популарни Шиља био део тима када је стратег био Владан Милојевић. Немања Мотика и Охи Омојуанфо нису играли групну фазу, али су се нашли на терену против Ренџерса. Ту треба додати и Османа Букарија који је играо Лигу Европе у дресу Гента, што значи да 20 од 29 фудбалера има искуство играња престижног такмичења.

Потпуни деби чекају Кингс Кангва, Никола Васиљевић, Стефан Лековић, Иракли Азаров, Никола Станковић, Стефан Митровић, Јегор Пруцев и Ибрахим Мустафа.

Претходни текстЕраковић: Остаје жал, тимски идемо даље
Следећи текстЈош једна „четворка“ омладинаца