Још једна „четворка“ омладинаца

67

Омладинци Црвене звезде наставили су победничку серију и на теренима иза југа Маракане савладали су екипу Напретка резултатом 4:1, у оквиру трећег кола првенства. Изабраници Зорана Рендулића су пружили још једну добру и ефектну партију, а најрасположенији у редовима црвено-белих били су Матеја Радоњић, Алексеј Вукичевић, Иван Никчевић и Лука Бошковић, који су по једном тресли мрежу противника.

Црвена звезда – Напредак 4:1 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелци: Радоњић у 38. (из једанаестерца), Вукичевић у 58, Никчевић у 73. и Бошковић у 77. минуту за Црвену звезду, а Лабан у 23. минуту за Напредак.

Жути картони: Бошковић, Вукичевић, Пиргић (Црвена звезда), Лабан (Напредак).

Црвена звезда: Миладиновић, Мимовић, Вукичевић, Лечић (од 78. Унковић), Стојсављевић, Цветковић, Брајић (од 66. Никчевић), Радоњић (од 70. Матић), Миладиновић (од 57. Граоња), Бошковић, Пиргић (од 84. Иванковић).

Напредак: Николић, Цветковић (од 80. Миленковић), Ристић, Јовановић, Котлајић (од 58. Петровић), Гајић (од 80. Господиновић), Милићевић, Милосављевић, Темај (од 73. Пејчић), Лабан, Савић (од 58. Спасојевић).

Изабраници Зорана Рендулића су ушли у утакмицу веома нападачки, настојећи да пре свега продорима по боковима створе опаснуприлику по гол гостију. Ипак и поред добре игре црвено-белих, гости су први стигли до предности, када је у 12. минуту погодио Лабан. Појачали су ритам наши бисери након примљеног гола, па је тако у 22. минуту запретио Пиргић. Миладиновић је сјајно пробио по десном боку и послао оштар пас у казнени простор, а снажни центарфор наше екипе шутирао је у ближи угао, међутим лопта је „прозујала“ поред десне стативе. Могао је и Миладиновић у 28. минуту да погоди, када је ушао са десне стране и шутирао у десни угао, али је лопта отишла преко гола. Труд наше екипе исплатио се у 38. минуту, када је Стојсављевић оборен у казненом простору, а главни арбитар Аћимовић је без размишљања показао на белу тачку. Прецизан са једанаест метара био је Матеја Радоњић и тако поравнао резултат, пред одлазак на паузу.

Друго полувреме почело је боље по црвено-беле, па је тако већ у 58. минуту дошло до промене резултата. Радоњић је сјајно центрирао из угла на петерац, где је највиши био Алексеј Вукичевић који се добро снашао и главом „сместио“ лопту у мрежу. Наставила се нападачка игра наше екипе, па је тако у 73. минуту Звезда поново стигла до поготка. Цветковић је добро центрирао у казнени простор са леве стране, лопта је закачила једног дефанзивца гостију и стигла до Ивана Никчевића, који је са друге стативе успео да је пошаље у мрежу. Четири минута касније, у стрелце се уписао и Лука Бошковић. Још једном су црвено-бели добро истрчали контру, Пиргић је оштро центрирао у петерац, а лопта је стигла управо до брзоногог крилног нападача који је без већих проблема спровео у мрежу, за великих три гола предности и коначан резултат.

Претходни текстЗвезда у Лиги Европе – искуство води до успеха
Следећи текстЗвезда у Лиги Европе – три пролећа