Црвена звезда све бројнија – стигли Мартин и Адамс

89

Американци Хасан Мартин и Џејлен Адамс допутовали су у понедељак у Београд, а након стандардне процедуре, детаљних лекарских прегледа и тестова, биће у опреми црвено-белих на првом званичном тренингу тима за нову сезону.

Некадашњи центар Будућности и Олимпијакоса из Пиреја за који је наступао претходне две сезоне, потписао је са црвено белима уговор на две сезоне.

Хасан Мартин је рођен 22.новембра 1995.године у Њујорку, висок је 201 центиметар, одликује га за позицију на којој игра изузетна брзина и велика снага, као и изузетно чврста игра у одбрани.

Џејлену Адамсу Црвена звезда ће бити прво европско искуство након сезона у НБА, Г лиги и аустралијског НБЛ лиги у којој је сезону окончао као шампион и МВП целе лиге.

Адамс, кога одликују изузетна брзина и сјајан преглед игре, прошле сезоне у аустралијског НБЛ лиги имао је изузетне бројке: 20 поена, 6 асистенција и 5 скокова по мечу.

Родом је из Хановера (Мериленд 04.05.1996) висок 188 центиметара и тежак 86 килограма, а након колеџ каријере (недрафтован) наступао је за екипе Атланте, Портланда и Милвокија. Као члан Висконсин Херда, тима Милвоки Бакса у „Џи лиги“ изабран је за члана идеалне петорке за 2020. годину. Одлазак у Аустралију показао се као пун погодак, јер је обележио сезону играјући за клуб коме је помогао да дође до четврте титуле првака Аустралије и добио признање (МВП) које су пре пре њега освајали Ендрју Богут и Џашон Тејт сада играч петорке Хујстон Рокитса.

У наставку можете погледати и краћи интервју и прве изјаве Мартина и Адамса по доласку у Београд:

Претходни текстЗвездини бисери – Омладинци и кадети без грешке
Следећи текстРаспоред утакмица и најава преноса