Звездини бисери – Омладинци и кадети без грешке

80

У викенду за нама, шест селекција у црвено-белој фудбалској академији одиграло је мечеве у оквиру својих шампионата, а омладинци и кадети Црвене звезде уписали су нове победе.

Омладинска селекција Црвене звезде славила је на гостујућем терену против екипе Вршца резултатом 4:2, у оквиру другог кола првенства. Изабраници Зорана Рендулића су већ након 17 минута имали три гола предности, након што су погодили Стефан Пиргић, а потом и Лука Стојсављевић два пута, после сјајних додавања Цветковића и Миладиновића. Ипак, домаћи су до одласка на паузу успели да смање резултат на 3:2, али је одличну партију својим другим поготком крунисао Стефан Пиргић после центаршута Бошковића два минута пре краја и тако поставио коначних.

Са друге стране, омладинци нашег развојног тима Графичара су поражени на теренима иза југа Маракане од лучанске Младости резултатом 0:1. Виђена је права такмичарска тврда утакмица, а изабраници Владимира Сандуловића и поред велике борбености и жеље за победом нису успели да изборе позитиван резултат.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 2. КОЛО:

1.Војводина, – 6 бодова, гол разлика 8:4

2.Црвена звезда – 6 бодова, гол разлика 8:4

3.Раднички Нови Београд – 6 бодова, гол разлика 3:1

11.Графичар – 1 бод, гол разлика 2:3

Стрелци: Лука Стојсављевић, Стефан Пиргић (3 гола, Црвена звезда), Милан Бајић (2 гола, Графичар), Стефан Миладиновић, Матеја Радоњић (1 гол, Црвена звезда).

Асистенти: Стефан Миладиновић (2 асистенције, Црвена звезда), Лука Бошковић, Лука Стојсављевић, Алекса Цветковић (1 асистенција, Црвена звезда), Данкан Мекензи (1 асистенција, Графичар).

Кадети Црвене звезде су савладали екипу Телеоптика на гостовању убедљивим резултатом 4:0, у оквиру другог кола шампионата. Изабраници Слађана Николића су већ у првих 15 минута решили питање победника, након што су погађали Стефан Голубовић и Вељко Вукојевић. Доминантна игра се наставила и у другом полувремену, те је тако мрежу домаћина погодио и Андрија Максимовић на додавање Жагара, а коначан резултат поставио је Подовац аутоголом у самом финишу сусрета.

Кадетска селекција нашег развојног тима Графичара ремизирала је са екипом Младости резултатом 1:1, у оквиру другог кола. Прво полувреме у потпуности је припало тиму који са клупе предводи Лазар Јаничић, што потврђује и резултат при ком се отишло на паузу – 1:0 у корист „љубичастих“. Јеини гол за Графичар постигао је Џошуа Такер са беле тачке, након што је Гачић фаулиран, али су гости успели да изједначе, те се меч завршио поделом бодова.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 2. КОЛО:

1.Партизан – 6 бодова, гол разлика 7:2

2.Црвена звезда – 6 бодова, гол разлика 6:1

3.Војводина – 4 бода, гол разлика 7:1

11. Графичар – 2 бода, гол разлика 3:3

Стрелци: Андрија Максимовић (2 гола, Црвена звезда), Џошуа Такер (2 гола, Графичар), Вељко Вукојевић, Стефан Голубовић, Урош Тегелтија (1 гол, Црвена звезда), Никола Гачић (1 гол, Графичар).

Асистенти: Душан Жагар (1 асистенција, Црвена звезда), Стефан Гудељ, Никола Гачић, Илија Костић (1 асистенција, Графичар).

Сениорска селекција Графичара славила је у дербију Прве лиге Србије, савладавши на терену иза југа Маракане екипу ИМТ-а, резултатом 1:0. Прво полувреме је у потпуности припало тиму који предводи Марко Неђић, а сјајних 45 минута, маестралним поготком крунисао је Јован Мијатовић три минута пре одласка на паузу. Претили су „љубичасти“ и у другом делу утакмице, али се до краја резултат није мењао. Графичар је овом победом избио на лидерску позицију другог по јачини клупског фудбалског ранга у нашој земљи.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 4. КОЛО:

1.Графичар – 10 бодова, гол разлика 11:3

2.Металац – 10 бодова, гол разлика 10:3

3.ИМТ – 9 бодова, гол разлика 9:5

Стрелци: Јован Шљивић, Јован Мијатовић, Никола Кнежевић (2 гола), Јован Митуљикић, Матеја Бубањ, Луис Ибањез, Фалу Фол, Андрија Калуђеровић (1 гол)

Асистенти: Никола Кнежевић, Милош Стојчев (2 асистенције), Страхиња Манојловић, Алекса Јовановић, Андрија Калуђеровић, Матеја Бубањ (1 асистенција).

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ:

Млађи кадети, 1. коло – Синђелић – Графичар 1:5 (Савић, Павловић, Топаловић, Милосављевић, Ивановић).

Претходни текстТема дана | Како смо позивали звездаше да обоје Маракану у црвено-бело
Следећи текстЦрвена звезда све бројнија – стигли Мартин и Адамс