У сусрет противнику – Макаби Хаифа

95

Црвена звезда ће сутра од 21 час дочекати Макаби Хаифу на стадиону “Рајко Митић” у оквиру реванш меча плеј-офа за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ СКОР

На стадиону “Семи Офер” у Хаифи претходне недеље наш тим је одиграо први дуел против Макаби Хаифе у историји. Славио је домаћин са 3:2, а голове за тим Дејана Станковића постигли су Александар Пешић и Гелор Канга.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Очекује нас препуна Маракана, а готово све карте су продате. Пред 55 хиљада навијача нема сумње да ће атмосфера бити спектакуларна, а како би амбијент био невероватан Делије спремају посебну кореографију. Сви навијачи који ће меч посматрати на западној и источној трибини долазе на стадион у црвеним мајицама, док ће навијачи на северу и југу носити беле звездашке мајице.

Они који неће бити присутни на трибанама моћи ће први меч плеј-офа за Лигу шампиона између Црвене звезде и Макаби Хаифе да посматрају на програму Звезда ТВ-а путем нашег студија који почиње сат времена пре утакмице, као и на каналу Арена 1 Премиум од 21 час.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде су стартовали одлично домаћи шампионат и забележили пет победа из исто толико дуела. Да наш тим гаји нападачки фудбал сведочи гол разлика 21:1, а од почетка Суперлиге Србије црвено-бели су нарочито били голгетерски расположени на Маракани. Редом смо савладали нишки Раднички (4:0), Колубару (5:0) и Младост из Лучана на страни (1:2) и Радник (6:0) и Вождовац (4:0). У Европи наш тим је елиминисао јерменски Пјуник укупним скором 7:0 у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона и на тај начин се пласирао у плеј-оф за најелитније такмичење на Старом континенту. Иако смо у првом мечу против Макабија доживели пораз, наши првотимци су у “домаћој” атмосфери и тешким временским условима показали да могу до проласка у групну фазу Лиге шампиона, а сигурни смо да на нашој Маракани можемо да испунимо зацртан циљ.

Средином јула Макаби је доживео пораз у израелском Суперкупу од Хапоел Бер Шеве након једанаестераца. Након тога за тим из Хаифе уследиле су квалификације за Лигу шампиона, а у другом колу су направили велико изненађење пошто су елиминисали Олимпијакос укупним резултатом 5:1. Ту су показали да су озбиљна екипа што је показатељ скор из Пиреја, где је Макаби на гостујућем терену тријумфовао са 4:0. У претходној рунди су савладали кипарски Аполон са 4:0 на свом терену, али потом доживели пораз на страни од 2:0. Након утакмице са Црвеном звездом у плеј-офу нису одиграли меч у домаћем шампионату који је за Макаби требало да стартује у викенду иза нас.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу Макабија прва опција је Џош Кохен двадесетдевотогодишњи чувар мреже, а испред њега у последној линији бедем чине наш бивши фудбалер Богдан Планић и Шон Голдберг који поседује и пасош Италије. Место десног бека намењено је за ново појачање Данијела Сандгрена који је пристигао из Ариса, док је ближе левој аут линији француски интернационалац Пјер Корнуд. Везни ред чине Али Мохамед и капитен Нета Лави који је мотор тима, а нешто истуренији испред њих је Тјерон Шери. Крилни фудбалери Макабија су уједно највећа опасност тима из Хаифе, а ту дејствују Деан Давид и одлични техничар Хазиза, а најближе противничком голу јесте Франџи Пјеро који се показао као највећи голгетер. Са клупе ће шансу чекати сјајни фудбалери попут: Маор Левија, Никите Рукавитсије, Мохамед Абу Фанија, Мависа Чилботе…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Ентони Тејлор (Енглеска)
Први помоћник: Гари Бесвик (Енглеска)
Други помоћник: Адам Нан (Енглеска)
Четврти судија: Дејвид Кут (Енглеска)
ВАР: Крис Кавано (Енглеска)
АВАР: Пол Тирни (Енглеска)

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-21:00 Бенфика – Динамо Кијев
-21:00 Викториа Плзен – Карабаг

Среда:

-21:00 Динамо Загреб – Бодо Глимт
-21:00 ПСВ – Ренџерс
-21:00 Трабзон – Копенхаген

Претходни текстСигуран почетак сезоне за Звездине фудбалерке
Следећи текстСтанковић: Нека Маракана изједначи, а ми ћемо се потрудити да победимо