Станковић: Бићемо бољи у Београду уз пуне трибине наших навијача

83

Фудбалери Црвене звезде су поражени резултатом 3:2 од Макабија у Хаифи у оквиру плеј-офа за улазак у групну фазу Лиге шампиона, а утиске после меча изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Тежак меч за обе екипе, јер су биле осцилације и код нас и код Макабија, међутим они су искористили ове које смо ми имали. Рекао сам и пре меча да детаљи одлучују, али ми не губимо наду. Има ствари које морају доста боље, пре свега агресивност, јер у неким моментима нисмо успели да испарирамо, поготово на другим лоптама на којима инсистирамо и доста радимо. Неко ће можда рећи да нисмо имали људе за то, али не бих се сложио с тим. Одиграли смо квалитетну утакмицу на тешком гостовању, али завршено је само прво полувреме. Нисам, нити ћу икад бити задовољан кад се изгуби, али један гол није велики недостатак. У Београду морамо бити агресивнији и показати најјачи карактер који имамо у себи – почео је Станковић.

Било је грешака, али Мистер је задовољан односом играча према утакмици.

– Доста неизнуђених грешака је било тамо где то није дозвољено. Не могу да будем незадовољан односом, жељом и вољом. Ипак, утакмица траје 90 минута, ствар је концентрације, уласка у блок, да се не дозволи центаршут, но, сада су вруће главе. Могли смо детаље у игри боље да исконтролишемо, али немам замерке за играче, јер ово је тешко гостовање. На моменте смо контролисали утакмицу, на моменте не и гледаћемо да се то не дешава у Београду. Оптимиста сам, заиста, гледајући утакмице које је Макаби имао пре нас, против Олимпијакоса, мислим да смо им направили више проблема. На страну поређења, морамо да покажемо да заслужујемо да играмо Лигу шампиона. Имамо шансу, није ништа готово, али како је нама било тешко овде, биће и њима у Београду.

Детаљније је Станковић анализирао екипу Макабија и као њихов главни адут истакао – агресивност.

Пре утакмице смо се плашили њихове транзиције и контранапада. Имају квалитет, добру дистрибуцију лопте, али на мене је највећи утисак оставила њихова агресивност на сваком делу терена, посебно у везном реду. На моменте смо одговарали, на моменте не, али када је таква утакмица, превагу доносе средина терена, одузете и друге лопте. Ако успемо да се побољшамо у том сегменту, са нашом брзином и квалитетом у виду Катаија, Пешића, Иванића, Букарија, Кангве, биће то добро, сви они ће бити доста бољи у Београду. Не кажем да су вечерас били лоши, али биће бољи на Маракани. Желимо да одговоримо добром агресивношћу. Нема изразитог фаворита, могла је утакмица да оде на једну или другу страну, то је рекао и њихов тренер пре меча, а нажалост је прво полувреме отишло на њихову. Уз побољшање ствари о којима причамо, сигурно можемо да очекујемо квалитетнију Звезду у Београду. На нашем стадиону је сасвим другачије.

Као највећи Звездин адут у реваншу, Станковић наводи пуну Маракану.

– Када изгубиш утакмицу ниси задовољан. Макаби има предност гола, морамо да будемо бољи у много сегмената да окренемо ствари у нашу корист. Нема лаког уласка у групну фазу Лиге шампиона, али овакав ниво и ритам нам треба. Сигурно ћемо извући поуке и бити бољи у реваншу, јер ова екипа увек тежи да напредује. Доста пута смо били сатерани леђима уза зид, поготово прошле године, али њихова реакција је била за понос и то очекујем у Београду. Биће тешка утакмица на Маракани за обе екипе, али гледаћемо да искористимо домаћи терен и да поуке претворимо у нашу корист, те да лимитирамо њихове добре стране и будемо агресивнији. Доста агресивнији него данас.

Око стања Букарија који је принудно измењен ће се више знати сутра…

– Букари је принудно замењен, чекамо да дођемо у Београд, радићемо контролу, па ћемо знати више. Тражио је измену, десила се у моменту где смо већ мењали, али добро, надам се да није велики проблем када је реч о њему.

У реваншу нас чека пуна Маракана, нема сумње у то.

Не сумњам у навијаче Црвене звезде, јер њима не треба позивница. Знају како је бити уз тим и клуб у моментима када је лепо и када то није. У дефициту смо једног гола и они ће знати да направе атмосферу уз коју ћемо отићи даље. Вечерас је такође било „вруће“, када је реч о атмосфери на стадиону, али више сам фасциниран оним у Глазгову, без да увредим иког – подвукао је Станковић.

Видимо се на Маракани у уторак 23. августа од 21 час, а подсећамо вас и на акцију да сви на запад и исток дођу у црвеним мајицама, а на север и југ у белим, како бисмо направили спектакл за памћење.

Претходни текстПешић: Гол за Ленку, а уз пуне трибине у ревашу све можемо
Следећи текстИза југа Маракане – Из кадета у Графичар