Станковић: Победа као обавеза према величини и коефицијенту

64

Фудбалере Црвене звезде сутра од 19 часова очекује реванш меч са Пјуником у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Очекивања пред сусрет у Јеревану, након 5:0 из Београда, изнео је Дејан Станковић.

Хвала на топлој добродошлици. Нисам први пут у Јерменији, био сам овде као играч и после кад сам радио у УЕФА. Ако смо до голова дошли на основу њихових индивудалних греашка у Београду, то је заслуга наших играча, јер смо их „натерали“ да то ураде. До голова се и тако долази, а терен је једино мерило. Била је добра такмичарска утакмица са високим интензитетом, али морали смо да се добро озонојимо за сваки гол. Гледаћемо да то урадимо из сутра, иако с нама из стартне поставе нису ту Родић, Иванић и Пешић. Међутим, имамо адекватне замене и момке који ће сутра показати шта знају – почео је Станковић.

Без обзира на позитиван резултат из првог меча, Мистер жели победу.

– Свака европска утакмица је доказивање и потврђивање за нас, а тако ће бити и сутра. На терен ће изаћи најбољи тим, иако нам фале три играча, али имамо добре замене и широк ростер. Сви су жељни игре, желимо да изађемо јако, а идемо на победу због величине клуба која нас обавезује на то, али и коефицијента.

Саме речи хвале имао је Мистер о Пјунику, иако је резултат из првог меча заиста био висок (5:0).

О Пјунику мислим све најбоље, нису случајно овде у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, иако папир некада покаже да си изразит фаворит, као што смо ми то били у Београду, међутим, наишли смо на организован и чврст отпор. Морали смо да будемо фокусирани, иако нам је концентрација попустила у пар наврата, превасходно у првих 15 минута утакмице. Поклонили смо им пар лопти, испред нашег гола, па и на средини, где су фудбалери Пјуника умало то искористили. Причали смо и анализирали шта не треба да се понавља више – подвукао је Станковић.

Претходни текстНико као Звезда за српски фудбал – И по коефицијентима у европском врху
Следећи текстЗвезда одрадила тренинг у Јеревану