Јуниорско Балканско првенство: Мићић вицешампионка у даљу

108

Старији јуниори и јуниорке 52. пут надметали су се за најбоље на Балкану. У овогодишњој борби учествовало је у тиму Србије и три атлетичара Црвене звезде.

Јована Мићић обрадовала нас је нових успехом, сребрном медаљом у дисциплини скок удаљ са даљином од тачно 6.00 метара који скочила у најбитнијем тренутку, у последњој шестој серији.

Мићићева је имала идентичну даљину као и првопласирана Стирбу из Румуније, али је јој је због краћег другог скока припала сребрна медаља.

Александар Мићић наступио је у две дисциплине и штафети. У скоку удаљ забележио је високо четврто место са личним рекордом од 7.28 метара, а медаља му је измакла за само један центиметар.

У дисциплини 100 метара Александар је истрчао 11.18 секунди што нажалост није било довољно за пролазак у финале и такмичење завршио на десетој позицији.

Матеја Сандић био је представник Србије у дисциплини 110 метара препоне. У укупном пласману био је петопласирани са резултатом 14.93 секунди.

Матеја и Александар били су чланови штафете 4×100 метара и управо су њих двојица последњи изменили палицу. Репрезентација Србије поново је била близу медаље, за свега пет стотинки јој је измакла бронза. Штафету су истрчали за 41.97.

Интензиван распоред такмичења је иза наших јуниора. Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на постигнутим успесима!

Претходни текстЗвездин караван изазвао еуфорију у Брчком
Следећи текстЗвезда у налету – 10 победа у низу