Звезда у налету – 10 победа у низу

55

Фудбалери Црвене звезде су наставили тамо где су стали у сезони за нама и у складу са тим на последљих 10 такмичарских утакмица имамо исто толико победа. Оно што је још импозантније је остварена гол разлика која гласи 35:3, а утисак је да Црвена звезда дуго није ушла толико доминантно у сезону, као ове такмичарске године.

Свесни су сви у црвено-белом табору, како на терену, тако и на трибинама, да је ово једна од најважнијих сезона у новијој историји. Битку на једном фронту смо већ започели, а европска сезона креће у августу, много касније него на шта смо навикли, али све то захваљујући сјајним резултатима које смо постизали у претходних пет година. Први ривал на том путу биће бољи из двомеча Пјуник – Диделанж, а до тада, Црвена звезда ће одиграти још две утакмице у првенству. Наредни противник је екипа лучанске Младости којој ћемо гостовати у суботу, 23. јула од 18 часова и 55 минута, а потом дочекујемо Радник на Маракани и онда за нас креће „паклени“ август, када ћемо играти по две утакмице недељно.

Низ победа Црвене звезде траје пуна три месеца, а непоражени смо на претходних 17 дуела. Последњи пораз доживели смо у једној од најбизарнијих утакмица, против Ренџерса у Глазгову, у мечу одиграном 10. марта, када смо били далеко бољи ривал на терену, иако је резултат показао супротно, али поништени голови…

Форма у којој се налазе изабраници Дејана Станковића обећава – 10 мечева и 10 победа, уз постизање 3.5 гола по мечу. Најефикаснији у овом низу је Александар Катаи са девет постигнутих голова, а прате га Мирко Иванић са шест, као и нападачки тандем – Охи Омојуанфо и Милан Павков са пет погодака.

10 УТАКМИЦА – 10 ПОБЕДА:

16. јул – Црвена звезда – Колубара 5:0
10. јул – Црвена звезда – Раднички 4:0
26. мај – Црвена звезда – Партизан 2:1
22. мај – Црвена звезда – Вождовац 3:1
15. мај – Напредак – Црвена звезда 0:1
11. мај – Црвена звезда – Нови Пазар 8:0
7. мај – Црвена звезда – Раднички Ниш 4:1
1. мај – Војводина – Црвена звезда 0:3
27. април – Црвена звезда – Чукарички 1:0
20. април – ТСЦ – Црвена звезда 0:4

Претходни текстЈуниорско Балканско првенство: Мићић вицешампионка у даљу
Следећи текстТема дана | Звездин идентитет на друштвеним мрежама