Србија сребрна на ЕП за млађе сениорке, Тари Таубнер још једно одличје

92

Млађе сениорке Србије (до 21 године, играчице рођене 2002. и млађе) постале су вицешампионке Европе, пошто су заузеле друго место и освојиле сребрну медаљу на првом Европском првенству.

Коректорка Црвене звезде Тара Таубнер наступала је на овом такмичењу и остварила је запажену улогу у освајању сребрне медаље. Део стручног штаба репрезентације Србије био је и Звездин статистичар Александар Цветковић. Ово је друга мадаља за Тару и Салета, претходно су освојили бронзано одличје на Медитернским играма у Орану.

Италија је у Черињоли у финалу победила Србију са 3:2, по сетовима 17:25, 25:17, 17:25, 25:19 и 15:11, после 106 минута игре.

Изабранице Маријане Боричић су поражене од Италије други пут на првенству Европе. Поново је то био меч „на једну лопту“ и опет је победила Италија. Фантастичан је ово резултат млађих сениорки Србије, уз податак да је њих 8, са истим стручним штабом, освојило и бронзану медаљу на Медитеранским играма.

Као и у првом мечу ове две селекције, одиграном у четвртак, побединка је одлучио пети сет. Водила је Србија са 1:0 и 2:1, али су Италијанке успеле да изједначе два пута. У петом сету се играло поен за поен, а на промену страна се отишло са предношћу Италије од 8:7. Повела је Италија са 10:8, па 12:9 и 13:10. Стигла је Италија до три меч лопте, 14:11, и искористила прву за 15:11 и победу од 3:2.

Спортско друштво Црвена звезда честита Тари Таубнер и Александру Цветковићу, као и читавом тиму Србије на оствареном успеху и освајању сребрне медаље на Европском првенству за млађе сениорке.

Претходни текстБијељина и данас живела за Звезду
Следећи текстСимић и Перић освојили бронзу са Србијом на ЕП за јуниоре