Симић и Перић освојили бронзу са Србијом на ЕП за јуниоре

31

Мушка јуниорска репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Протугалу.

За репрезентацију Србије наступали су и рукометаши Црвене звезде Урош Симић и ново појачање, голман Никола Перић.

Јуниори Србије у најважнијем мечу на такмичењу приредили су изузетну партију и тријумфовали против Шведске резултатом 30:26 (17:12) у мечу за бронзано одличје. И други пут на такмичењу млади „орлови“ су били бољи од Шведске у мечу који је носио велики улог – медаљу на Европском првенству.

Бриљирали су млади рукометаши Србије током читавог такмичења, а на прави начин окончали су континентални шампионат у Португалу са бронзаном медаљом, највећим успехом у млађим категоријма од када се Србија такмичи под овим именом. Потврђен је квалитет и карактер, исказана велика жеља и глад за медаљом и против овакве Србије, селекција Шведске није имала шансе.

Изабраници Ђођа Теодоровића су контролисали игру од самог почетка и до двадесетог минута дошли до максималне предности од осам голова. Млади „орлови“ нису имали лаког противника наспрам себе, па је Шведска почетком другог дела игре успела да смањи разлику на два гола. Али карактер је показан још једном, Србија је храбро и решено ишла ка свом циљу, поново заиграла своју игру и кренула да увећава предност. Сломљене су све наде Швеђана у последњих десет минута када је Србија изузетно расположена у нападу и непогрешивим Мрдовићем на голу отишла на седам голова предности и заслужено освојила бронзану медаљу.

Спортско друштво Црвена звезда честита Урошу Симићу, Николи Перићу и комплетној јуниорској репрезентацији Србије на освајању бронзане медаље на Европском првенству у Португалу!

Претходни текстСрбија сребрна на ЕП за млађе сениорке, Тари Таубнер још једно одличје
Следећи текстЧеститке Милици, Тари, Урошу и Николи на освојеним медаљама