Четверац са Европског првенства се прикључио припремама

57

Момци који су носили дрес репрезентације Србије на Европском првенству до 19 година, а који су првотимци Црвене звезде – Немања Мотика, Никола Станковић, Никола Кнежевић и Стефан Лековић, прикључили су се екипи у Словенији и ставили на располагање Дејану Станковићу.

Немања Мотика (2003, крилни нападач) је добро познато лице за све звездаше. Крилни нападач који је у зимском прелазном року стигао из Бајерна и наговестио да поседује огроман потенцијал верује да његово време тек доалзи.

Могли смо и боље да прођемо на Европском првенству, али фалило нам је мало среће. Ипак, то је велико искуство из ког можемо много да научимо. Стигли смо у Словенију и даћемо све од себе да се покажемо у добром светлу, те да на крају људи из клуба буду задовољни. Наравно, видим се у првом тиму и надам се минутажи како бих скупио што више искуства и могао још да доприносим резултатима првог тима. Даћу све од себе, надам се да ћемо сви заједно урадити велике ствари и да ћемо поново освојити дуплу круну – рекао је Мотика.

Никола Станковић (2003, централни везни) је такође осетио барут сениорског тима Црвене звезде у полусезони која је за нама. Уписао је прве минуте, прве голове, а сада је време за искорак.

Када је реч о Европском првенству, мислим да је фантастичан осећај бити међу осам екипа на Старом континенту. Задовољан сам и поносан на саиграче што смо стигли дотле, јер је искуство које смо скупили непроцењиво. Када је реч о Црвеној звезди, мени су ово четврте припреме, тако да сам добро упознат са свим што нас очекује. Познајем добро стручни штаб и саиграче, и желим да се што боље спремим и да покушам да допринесем решавању изазова који нас очекују. Надам се да ћемо поново ући у групну фазу неког УЕФА такмичења, као и да ћемо одбранити дуплу круну. У Звезди су увек велика очекивања, а лично се надам да ћу остати у првом тиму – подвукао је Станковић.

Никола Кнежевић (2003, офанзивни везни) је претходну полусезону провео у Графичару где је пружао феноменалане партије, а то није прошло незапажено код нашег стручног штаба који су талентованог везног фудбалера позвали на припреме.

Задовољан сам и поносан на саиграче када је реч о репрезентацији, јер није мала ствар ући међу осам најбољих екипа у Европи. Колико год да смо незадовољни што нисмо ушли у полуфинале, мислим да је остварен велики успех. Када је реч о Звезди, сви овде имамо највећи мотив да оставимо најбољи утисак и надам се да ће тако бити на крају. Сан сваког од нас је да буде део првог тима Црвене звезде, али видећемо какав је план стручног штаба. И у случају да не будем уз екипу, надам се дуплој круни наредне сезоне, као и томе да оставимо добар траг у Европи – закључио је Кнежевић.

Стефан Лековић (2004, штопер) је најмлађи актер смотре Црвене звезде у Словенији. Иако по узрасту још увек може да игра за омладинце, у претходних шест месеци носећи дрес Графичара профилисао се као један од најбољих штопера Прве лиге Србије.

Носим лепе утиске из репрезентације, јер није мала ствар играти Европско првенство са 18 година. Нисмо прошли тамо како смо желели, али опет, успех је и што смо се пласирали међу осам најбољих екипа у Европи. Очекујем да ће ове припреме бити лепо искуство за све нас. Имали смо опоравак, али и тренирали интентзивно са екипом. Уклапамо се и надам се да ћемо се показати у што бољем светлу. Циљ је да одбранимо дуплу круну, а видећемо ко ће остати са првим тимом, иако сви имамо ту жељу и видимо своју будућност у Црвеној звезди – истакао је Лековић.

Претходни текстЦЕВ Лига шампиона: Звездине девојке против шампиона Финске на старту квалификација
Следећи текстЕкипа спремна за меч против Копра