Првенство Србије: Доминантне 24 Звездине медаље

120
Извор: Facebook:Srpski Atletski Savez/Martina Pavlović

Једно од најуспешнијих шампионата државе у последњих неколико година за Атлетски клуб Црвена звезда. Освојено је чак девет златних, шест сребрних и девет бронзаних медаља, а у још много дисциплина били смо близу одличја.

Првог дана такмичења киша и јако невреме спутали су атлетичаре да покажу максимални потенцијал, али и поред тога два врхунска резултата су постигнута. Армин Синанчевић у његовој омиљеној последњој серији, куглу је бацио тачно 21.00 метар. Кишовито време никоме не погодује, а поготово не бацачима, стога је вредност овог резултата још већа.

Извор: Facebook:Srpski Atletski Savez/Martina Pavlović

Још један Звездин атлетичар окитио се медаљом у бацању кугле. Редовно на постољима, Вељко Недељковић. Најдаљи хитац био је на 18.19 метара.

На трон спринта вратила се Милана Тирнанић фантастичном трком у финалу са 11.63 секунди. Она је и даље на прагу постављања новог државног рекорда на 100 метара, а верујемо да је публика у Крушевцу могла да присуствује том успеху, само да је време било погодније.

Победама се вратио и Јасним Халили, који је са прескоченом висином од 2.11м освојио шампионску титулу првака Србије.

Катарина Милосављевић победила је у трци на 1.500 метара са резултатом 4.29.99.

Извор:АКЦЗ

Злато за Звезду и на 200 метара. Тамара Вулетић објединила је титуле у дворани и на отвореном и потврдила доминацију у овој дисциплини са новим личним рекордом од 24.31 секудни. У изузетно напетој трци Тамара је у фото-финишу освојила титулу првакиње Србије.

На 400 метра препоне прошлогодишњу титулу одбранио је Милош Марковић са 51.77 секундом.

Вицешампиони Србије на 100 и 400 метара су Стефан Каљуш и Иван Марковић. Каљуш је истрчао 10.82 секунди, док је Марковић дужу деоницу истрчао за 48.87 секунди.

Извор: Стефан Јакишић

Страхиња Јованчевић скоком од 7.54 метара освојио је сребро. Колико за бацаче толико су и за скакаче ризична такмичења по киши.

Пуленке Мирјане Стојановић вицепрвакиње су на 800 и 3000 метара. На дужој деоници Катарина Милосављевић је истрчала сјајну трку и то за 10:27.68. Док је Наталија Грујић своје сребро освојила у неизвесној трци са 2:15.04. Иза ње била је Милица Томашевић, која се освојила бронзу са 2:15.92.

На 800 метара у мушкој конкуренцији, Филип Недељковић је освојио бронзу са 1:54.62.

Трка у којој је постављен нови државни рекорд на 200 метра Богдан Видојковић освојио је бронзану медаљу са феноменалних 21.63. Свега четири стотинке био је његов друг из групе Младена Гајић, Стефан Каљуш.

Извор: Стефан Јакишић

Две бронзе за Марију Буквић на првенству Србије. Првог дана била је успешна у дисциплини 100 метара препоне са 14.30, док је сутрадан удаљ доскочила 5.89 метара.

Неколико неуспесних стартова и дисквалификација нису омеле Николу Ковачевића да истрчи сјајну трку на 100 метра и освоји бронзано одличје са 10.92 секунди.

Јована Делић прескочила је исту висину као и другопласирана атлетичарка, али јој је због већег броја покушаја припала бронза. Такмичење је завршила на висини 1.78.

Медаље у свим штафетама

Наши атлетичари освојили су златне медаље у обе конкуренције на 4×400 и у женској на 4×100 метара.

Сениорке су истрчале 3:55.17 у саставу Тијана Јапунџић, Катарина Тмушић, Милица Јакшић и Дајана Петковић.

Сениори су своје победничко време истрчали за 3:28.57, штафету су трчали Милош Марковић, Иван Марковић, Филип Недељковић и Никола Ковачевић.

Остварено време на 4×100 метара од 46.83 секунди постигле су Тијана Јапунџић, Марија Буквић, Тамара Вулетић и Милана Тирнанић.

Звезда је наступила са две штафете на 4×100 метара и са ове освојила медаље.

Сребро је освојила са 42.26 у саству Страхиња Јованчевић, Стефан Каљуш, Филип Иштвановић и Богдан Видојковић.

Бронза је припала Николи Ковачевићу, Матеји Сандићу, Марку Таировић и Миодрагу Тресовићу са 42.40 секунде.

Спортско друштво Црвена звезда честита свим освајачима медаља на Првенству Србије и жели пуно среће и успеха на наредним такмичењима.

Претходни текстЗвездин караван „освојио“ Бачку Паланку
Следећи текстБронзана медаља за Страхињу Стекића на првенству Србије