Црвена звезда првак Регионалне лиге!

157

Боксери Црвене звезде освојили су титулу шампиона Регионалне лиге пошто су у финалу плеј-офа које је одржано у Скопљу савладали Лозницу резултатом 16:6.

Фантастично вече Звездиних боксера крунисано је пехаром најбољег у региону, а то је први екипни трофеј за црвено-беле после 52 године и шампионске титуле Прве лиге Југославије из 1970. године.

Звезди су први поени уписани пошто Амер Ометовић није имао противника у бантам категорији. Тамир Галанов је био убедљив против Гурдељца, а Сејди Назиф је подељеном одлуком судија победио Алковића и то је већ било 6:0 за наш тим.

Неочекивано, одлуком судија, Аличић је савладао Алексеја Шендрика, па је и Лозница уписала прве поене. Павел Федоров је потом био бољи од Јовановића, а Сандро Полетан је изгубио од Тоскића, па је резултат био 8:4.

Алми Мемић није имао ривала у средњој категорији и Звезди је уписан десети поен, па је нашој екипи недостајала још једна победа до коначног тријумфа. Ипак, Алекса Марковић није успео да победи Филиповића који је смањио Звездино вођство, а велику радост црвено-белима донео је Владимир Мирончивов победом против Ристановића у 2. рунди за шампионски пехар.

Растерећен резултатом, Садам Магомедов у тешкој категорији је славио против Слободана Јовановића, а Сергеј Калчугин је без борбе донео нове поене за наш тим тако да је на крају дуела резултат био 16:6 за Црвену звезду.

Спортско друштво Црвена звезда честита боксерима, стручном штабу, менаџменту и свима у клубу на овом историјском успеху и првој екипној титули после 52 године!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛОЗНИЦА 16:6

до 54 кг (бантам), Омер Аметовић 2:0
до 57 кг (перо), Тамир Галанов – Ерсад Гурдељац 2:0
до 60 кг (лака), Назиф Сејди – Един Алковић 2:0
до 63,5 кг (полувелтер), Алексеј Шендрик – Семиз Аличић 0:2
до 67 кг (велтер), Павел Федоров – Ненад Јовановић 2:0
до 71 кг (полусредња), Сандро Полетан – Џејлан Тоскић 0:2
до 75 кг (средња), Алмир Мемић 2:0
до 80 кг (полутешка), Алекса Марковић – Данијел Филиповић 0:2
до 86 кг (крузер), Владимир Мирончивов – Стефан Ристановић 2:0
до 92 кг (тешка), Садам Магомедов – Слободан Јовановић 2:0
преко 92 кг (супертешка), Сергеј Калчугин – Санел Хасановић 2:0

Претходни текстСтановници Пријепоља деценијама чланови Звезде
Следећи текстВујко : Искрене честитке боксерима Црвене звезде