Звездаши на каљењу – Резиме сезоне

77

Дванаест фудбалера који су протекле сезоне били на позајмицама забележило је наступе у својим клубовима и такмичењима, а ми вам доносимо комплетну статистику целе сезоне за сваког од њих.

Никола Васиљевић, који је ове сезоне чувао мрежу крушевачког Напретка, забележио је укупно 35 наступа за тим из Крушевца, од чега је 33 пута наступио у домаћем шампионату, а уписао је и два наступа у Купу Србије. Момак рођен 1996. године је на терену провео укупно 3150 минута, а колико је сјајне партије бележио говори и податак да је на чак десет мечева остао несавладан. Талентовани голман Марко Ћопић, наступао је у редовима две екипе током минуле сезоне. Први део сезоне провео је у екипи нашег развојног тима Графичара, за који је наступио укупно 10 пута и уз то три пута сачувао своју мрежу. Другу полусезопну задожио је дрес Радничког из Сомбора, а за тим са севера Србије наступио је укупно 10 пута, а на чак пет сусрета остао је несавладан.

Стамени штопер шпанске Алмерије Срђан Бабић, био је један од заслужнијих за пласман његовог клуба у најјачи ранг шпанског фудбала. Снажни дефанзивац је укупно забележио 37 наступа у дресу Алмерије у оквиру првенства и на терену провео укупно 3174 минута, а уз то је забележио и два наступа у шпанском купу. Талентовани штопер ИМТ-а Александар Лукић, забележио је укупно 25 наступа за екипу са Новог Београда. Дефанзивац рођен 2002. године у Београду је био непремостива препрека за противничке нападаче, а мало је недостајало да се са својим тимом пласира у најјачи ранг српског фудбала.

Десни бек Никола Глишић, који је ове сезоне наступао за ИМТ је за екипу са Новог Београда уписао укупно 34 утакмице. Момак рођен 1999. године је био један од стандарднијих фудбалера у тиму, а сјајне партије крунисао је и са три поготка у Првој лиги Србије. Кенијски интернационалац Ричард Одада, уписао је 27 наступа за екипу Металца из Горњег Милановца. Везни фудбалер је на терену провео укупно 1574 минута, а уписао је и наступ у купу, најмасовнијем фудбалском такмичењу у Србији.

Нападач ИМТ-а, Владимир Лучић је за новобеоградски тим забележио укупно 37 наступа и током целе сезоне био је један од важних шрафова у тиму. То потврђује и чињеница да је момак рођен 2002. године забележио и 12 погодака у дресу ИМТ-а. Млади офанзивни везиста, Алекса Стојковић ове сезоне је наступао у дресу Златибора. Он је за екипу из Чајетине забележио укупно пет наступа, од чега четири у оквиру лиге, док је једном наступио и у националном купу.

Брзоноги крилни нападач, Срђан Спиридоновић је протекле сезоне наступао за грчки Атромитос, и у њиховом дресу забележио укупно 20 наступа. Продорима по крилу стварао је велике проблеме противничким одбранама, а успео је и да се два пута упише у листу стрелаца. Талентовани крилни фудбалер Александар Гајинов ове сезоне носио је дрес ИМТ-а, за који је уписао укупно 6 наступа. Сјајним партијама у омладинској лиги прекомандован је у сениорску селекцију, где је показао потенцијал.

Млади центарфор Лука Марковић пружао је сјајне партије у Првој лиги Србије, у дресу Бачке. Снажни нападач је током целе сезоне играо одлично, а на укупно 28 наступа у дресу тима из Бачке Паланке, успео је да забележи и три поготка у другом по јачини рангу српског фудбала. Брзоноги крилни нападач из Гане, Ибрахим Мустафа је минуле сезоне наступао у дресу два клуба. Прву полусезону провео је на каљењу у Радничком из Сремске Митровице, за који је забележио 20 наступа и уз то уписао седам погодака. У другом делу сезоне, интернационалац из Гане је наступао за екипу Новог Пазара и за тим са југа Србије забележио 17 наступа, а четири пута успео је и да затресе мрежу.

Претходни текстБез продаје карата за пети меч, дистрибуција у недељу
Следећи текстЦрвено-беле треће на Првенству Србије