Звездиних 100 бодова

59

Црвена звезда је 33. шампионску титулу и пету у низу освојила на импресиван начин са 100 поена на конту, чиме смо постали најдоминантнији првак у Европи.

Ипак, прошле године је са утакмицом више освојено 108 бодова, што је светски рекорд по броју уписаних поена у једној такмичарској години. На другом месту када говоримо о нашем клубу је учинак из сезоне 1999/2000, када смо предвођени Славољубом Муслином освојили 105 бодова, али на 40 одиграних утакмица.

Ништа мање није импресивна ни ова сезона где смо остварили 32 победе, четири ремија и свега један пораз. Суперлигашка сезона је почела ремијем на Маракани када смо одиграли 0:0 са Војводином, а завршена је победом над Вождовцем на нашем стадиону резултатом 3:1 пред више од 40 хиљада људи, у једном незаборавном звездашком спектаклу где су се вијорили барјаци током свих 90 минута, после чега је уследила додела медаља и подизање пехара. На 37 мечева постигли смо 95 голова и примили свега 19, што је најбоља гол-разлика од свих Суперлигашких екипа – 76, а осим поменуте Војводине, још само против вечитог ривала и Радника нисмо успели да узмемо свих шест бодова.

Чак четири пута у шампионату успели смо да постигнемо пет или више голова, али смо најраспуцанији били против Колубаре на гостовању када је било 7:1, осим тога савладали смо и Младост у Лучанима са 5:1, као и Раднички у Нишу идентичним резулатом, док смо „петардом“ испратили Нови Пазар на Маракани.

Од укупно 36 фудбалера колико је наступило за Црвену звезду у Суперлиги Србије, укупно се њих 18 уписало у стрелце. Најбољи је Александар Катаи са 24 гола, други је Мирко Иванић са 17, Ел Фарду Бен је постигао 13, а Милан Павков 11 погодака. У стрелце су се још уписали: Охи Омојуанфо (9), Александар Драговић (4), Милан Родић (3), Гелор Канга, Секу Саного и Ненад Крстичић (2), Славољуб Срнић, Милан Гајић, Филипо Фалко, Марко Лазетић, Луис Диони, Немања Мотика, Никола Крстовић и Милан Борјан (1).

Претходни текст„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо Савезу за церебралну и дечију парализу
Следећи текстЦрвена звезда спремна за трећу утакмицу (среда, 20.30)