Кадеткиње Црвене звезде првакиње Србије

305

Кадеткиње Црвене звезде издоминирале су на Првенству Србије које је одржано у Крагујевцу у недељу 29. маја.

На првенству Србије за кадете и кадеткиње у слободном стилу рвања за такмичаре до 17 година, Звездине рвачице су екипно освојиле убедљиво прво место са 122 бода испред другопласиране екипе Динама из Панчева са 50 бодова и трећепласиране екипе суботичког Спартака са 47 бодова.

Појединачни резултати наших девојака:
Беатовић Хелена – 2. место (до 49 кг)
Николић Милица – 3. место (до 53 кг)
Јана Петровић – 1. место (до 57 кг)
Анђела Цветковић – 1. место (до 61 кг)
Маша Перовић – 1. место (до 65 кг)
Ања Драговић – 4. место (до 73 кг)

У мушкој конкуренцији Лука Јовановић заузео је прво место (до 45 кг), док је Лука Николић био трећи (до 51 кг). Уз ово такмичење одржано је и државно првенство за пионирке до 13 година, где је наша Ива Драговић освојила друго место у категорији до 55 кг.

Најјачи утисак на такмичењу оставиле су управо наше шампионке Јана, Анђела и Маша које су све борбе на путу до златног одличја решавале тушем или техничким тушем. Оне су заиста показале доминацију над својим противницама и ни у једном тренутку им нису дале ни трунку наде да имају било какве шансе против Звездиних шампионки. Ове три девојке ће представљати Србију на предстојећем Првенству Европе које се одржава у Букурешту од 13 до 19. јуна 2022. гдоине, док ће Маша учествовати и на Првенству Европе за јуниорке које ће се одржати у Риму од 27. јуна до 4. јула, уз своје клупске другове Андрију Ивановића који ће наступати у слободном стилу (до 79 кг) и Милоша Перовића у грчко-римском стилу (до 82 кг).

Претходни текстЗвезда ТВ | Иванићевих 150
Следећи текстЦрвено-бели други на турниру „Подгорица опен“