Звезда у Лиги шампиона од трећег кола као носилац

61

Фудбалери Црвене звезде су освајањем титуле првака Србије, обезбедиле учешће у најелитнијем клупском такмичењу у Европи – Лиги шампиона, а захваљујући ономе што смо постизали у претходних пет сезона, такмичење ћемо започети из трећег кола квалификација, где ћемо бити носиоци, као и у плеј-офу, у случају пласмана.

Бележила је Црвена звезда у протеклих пет такмичарских година невероватне резултате, не само на подручју Србије, већ и шире. Допринос томе огледа се у положају Суперлиге која је сада на позицији 11 у Европи, али и у томе што ће од сезоне 2023/24, Србија имати два представника у Лиги шампиона, а првак ће играти директно групну фазу (осим у случају да освајач Лиге шампиона не успе кроз домаће првенство да се пласира у поменуто такмичење, а шансе за тако нешто су мање него минималне). Сва та достигнућа огледају се у Црвеној звезди која већ пет година игра групне фазе европских такмичења и која је донела више бодова Србији у том периоду, него сви остали клубови заједно.

Ипак, наш клуб који је ову такмичарску годину завршио на рекордном 35. месту гледајући УЕФА клупски ранкинг са 46.000 бодова, и иза себе оставио Милан, Олимпијакос, ПСВ, Марсеј, Валенсију, ће у наредној кренути од трећег кола квалификација и то као носилац. Мечеви у такозваној шампионској стази, где смо смештени, играће се 2. и 9. августа, а име противника сазнаћемо на жребу који је заказан 18. јула. Потенцијални противници су: Аполон (Кипар), али и Лудогорец (Бугарска), Шериф (Молдавија), Клуж (Румунија), Бодо (Норвешка) и Ференцварош (Мађарска), наравно у случају да поменути клубови (сви сем Аполона који је сигуран) прођу друго коло квалификација где су носиоци. За плеј-офу је сигуран само Трабзонспор (Турска), док су потенцијални ривали још: Плзен (Чешка), Карабаг (Азербејџан) и Малмо (Шведска), наравно у случају проласка даље.

Претходни текстПродаја пакета карата за прва два меча финала почиње у среду
Следећи текстЦвеле, срећан ти рођендан!