Црвена звезда – Вождовац 3:1 (1:0)

115

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Вождовца резултатом 3:1, у оквиру последњег кола плеј – офа националног шампионата, и на тај начин дошли до 33, уједно и пете узастопне титуле шампиона Србије. Изабраници Дејана Станковића су током целе утакмице контролисали дешавања на терену, а резултат је могао бити и убедљивији. Мрежу гостију начео је Александар Катаи након сјајног центаршута Гелора Канге после корнера, а други гол на мечу дело је Мирка Иванића, који је главом погодио на асистенцију Ел Фарду Бена. Тачку на меч ставио је Милан Борјан, голман који је постигао првенац у својој каријери ударцем са беле тачке у последњим тренуцима меча.

Црвена звезда – Вождовац 3:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 41300.

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Катаи у 40, Иванић у 54. и Борјан у 90. минуту за Црвену звезду, а Милојевић у 68. минуту за Вождовац.

Жути картони: Гајић, Драговић (Црвена звезда), Пуртић (Вождовац).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић, Саного (од 85. Крстичић), Канга, Иванић (од 75. Срнић), Бен (од 85. Павков), Катаи, Охи (од 60. Панков).

Резерве: Гордић, Гобељић, Панков, Ђурић, Радуловић, Крстичић, Срнић, Станковић, Станић, Мотика, Павков.

Вождовац: Крунић, Миловић, Ласицкас, Мијаиловић (од 75. Новаковић), Пантовић, Ђорђевић (од 75. Ајдиновић), Милојевић, Пуртић, Ђуришић, Ћирковић, Ивезић.

Резерве: Вукашиновић, М. Благојевић, Ћорковић, Станисављевић, Новаковић, А. Благојевић, Бескорвајни, Ајдиновић, Стоисављевић, Хајдин.

Изабраници Дејана Станковића су ушли у утакмицу веома директно и од првог минута смо контролисали дешавања на терену. Добра и агресивна игра дошла је до изражаја у 10. минуту, када је виђено прво велико узбуђење на мечу. Канга је сјајно центрирао преко одбране на другу стативу, Охи се добро снашао и главом спустио за Катаија, који је из доста тешке позиције добро шутирао, али је лопта завршила у гол ауту. Наставили су црвено-бели да прете, па је тако у 19. минуту виђено ново узбуђење пред голом гостију. Поново је Канга упутио квалитетан центаршут у казнени простор, лопта се одбила до Иванића који је смирио лопту и са ивице шеснаестерца снажно „опалио“, међутим преко гола.

Прилике су наставиле да се нижу, па је тако у 22. минуту могло доћи до промене резултата. Родић је сјајно центрирао са левог бока дубоко у казнени простор, где је Охи био највиши у скоку, али је лопта завршила у рукама голмана гостију. У 34. минуту мало је недостајало Охију да донесе заслужену предност нашем тиму. Канга је сјајно центрирао у шеснаестерац, Катаи је надскочио чувара и главом спустио пред гол, а норвешком интернационалцу је мало недостајало да спроведе лопту у мрежу. У 39. минуту виђено је ново узбуђење. Бен је одлично центрирао, Катаи је сјајно скочио и шутирао главом у први угао, а лопта је на путу до гола закачила једног дефанзивца гостију и завршила у корнеру. Већ након ударца из угла, труд црвено-белих се исплатио. Канга је фантастично центрирао на прву стативу, а маестрални Александар Катаи је феноменално скочио и главом послао лопту иза леђа Крунића, за праву ерупцију одушевљења на пуним трибинама Маракане. Пред крај првог дела игре, запретио је и Саного. Сачекао је везни фудбалер одбијанац на ивици казненог простора и левом ногом гађао у даљи угао, али је лопта завршила поред леве стативе.

Друго полувреме почело је у истом ритму, а ново узбуђење виђено је у 54. минуту. Бен је фантастично центрирао у само „срце“ казненог простора, а Иванић је на сјајан начин дочекао лопту и главом је послао у ближи угао, за велику радост више од 40 хиљада људи на стадиону који су непрестано махали барјацима. Прилике су наставиле да се ређају као на траци у наставку, па је четири минута касније и Бен могао да се упише у листу стрелаца. Сјајно је репрезентативац Коморских острва гађао голманов угао из слободњака, али је чувар мреже гостију успео да одбрани и скрене лопту. Неколико тренутака касније мало је недостајало да Гајић повиси резултат. Након гужве пред голом противника, десни бек црвено-белих је као брзи воз налетео на „одбијанац“ и снажно „пуцао“, али је овог пута пречка била савезник гостујуће екипе.

Већ у наредном минуту изабраници Дејана Станковића су поново запретили. Иванић је сјајно са десног бока пронашао Бена на другој стативи, али је Звездин нападач у паду погодио само спољни део мреже, те се резултат није променио. Гости су успели да смање резултат у 68. минуту, након што је Милојевић погодио. Тачку на меч ставио је Милан Борјан, голман који је постигао првенац у својој каријери ударцем са беле тачке у последњим тренуцима меча.

Претходни текстИванићевих 150!
Следећи текстСтанковић: Најлепша сезона