Иванићевих 150!

31

Мирко Иванић је на утакмици против Напретка у Крушевцу у оквиру шестог кола Суперлиге Србије одиграо јубиларни 150. наступ у црвено-белом дресу. Тиме се вихорни везни фудбалер на још један начин уписао златним словима у историју Црвене звезде, а симболични дрес уручио му је наш спортски директор Митар Мркела.

Иванић је за Црвену звезду дебитовао 16. фебруара 2019. у победи Црвене звезде против Војводине када је у игру ушао уместо Вељка Симића. Наш тим је славио убедљиво на том мечу, а Мирко Иванић је могао тада први пут да осети песму са трибина навијача Црвене звезде. Од тог сусрета па до сада у црвено-белом дресу је одиграо укупно 150 утакмица и постигао 48 голова.

У Звезди је за непуне три године освојио четири трофеја. Три пута је подигао пехар националног првенства, док је прошле године освојио ”дуплу круну”, а у финишу актуелне сезоне је беома близу да понови прошлогодишњи успех. Такође, са Звездом је једном наспутао у Лиги шампиона у сезони 2019/20 када је тренер био Владан Милојевић, док је претходне две такмичарске године са својим вољеним клубом играо у Лиги Европе где је пет пута савладао противничке голмане и у исто толико наврата проиграо саигаче за гол. Сигурни смо да ће навијачи памтити његов гол у 164. вечитом дербију којим је решио питање победника, као и поготке против Мидтјлинада, Лудогореца и Ренџерса. У претходној сезони је дао 16 голова у Суперлиги Србије и освојио награду „Бора Костић“ која се додељује најбољем стрелцу Црвене звезде на крају сезоне.

Момак рођен у Бачком Јарку је одавно ушао у срца свих навијача нашег трофејног клуба, а у машинерији Дејана Станковића је један од кључних играча који је заслужен за успехе Црвене звезде у новијој историји!

Претходни текстПоуив председника КК Црвена звезда: Нема поправног, потребна нам је подршка са трибина!
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 3:1 (1:0)