АНГТ Ф8: Несрећан пораз од АСВЕЛ-а на старту турнира

94

Јуниори Црвене звезде поражени су на старту овогодишњег АНГТ у Београду од екипе АСВЕЛ 81:79.

Поново је француски тим био бољи као и у финалу квалификационог турнира у Београду пре два месеца, овога пута победу је уз доста среће као и у првом сусрету однео након пенала у последњим секундама.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде у утакмици која је одиграна у хали Ранко Жеравица био је данас сјајни Матовић са 18 поена и чак 16 скокова, Ђоковић је убацио 13, Вудраговић 12…

Након изједначеног првог полувремена, добрим шутевима у трећој деоници Асвел је стигао до првог осетнијег вођства 58:51, али врло брзо су црвено-бели стигли тај заостатак, и на почетку последње деонице повели са максималних 69:61.

Покренуо је екипу капитен Павловић, погодио тројку Ђоковић, а онда Шаренац донео 69:61. Имала је Звезда плус осам, и још нешто мање осам минута да ту предност и сачува.

Међутим, физички одлична екипа из Француске прилазила је поен по поен, тројком повела 79:77, Ђоковић је донео изједначење, али на крају промашио шут при резултату 80:79 четири секунде пре краја и тиме је отишла шанса за победу, можда и највиши пласман на турниру.

КК Црвена звезда мтс: Топић 7, Гачић, Радаковић 7, Вудраговић 12, Радовановић, Павловић 8, Шаренац 10, Гагић, Матовић 18 и 16 скокова, Шоковић 13, Радојевић, Вуковић 4 и 7ск;

Наредни противник је сутра од 13 часова у Хали Ранко Жеравица италијанска Стелазура.

Претходни текстОмладинци шампионском шетњом позвали навијаче на Вождовац
Следећи текстЗвезда – Вождовац, недеља у 18:30