АНГТ Ф8: Црвено-бели спремни за старт и меч са Асвелом

59

Јуниорски завршни турнир Евролиге који ће се одржати у Београду стартује у среду у хали “Ранко Жеравица”.

Жребом је одлучено да ће се екипа Црвене звезде мтс на завршном турниру који се одржава од 18-21. маја наћи у групи Б заједно са екипама АСВЕЛ-а, Стелаазуре из Рима и екипе турнира АНГТ коју са клупе предводи Василис Спанулис.

У групи А су екипе Реал Мадрида, париски ИНСЕП, Меге и Макабија из Тел Авива.

Екипа Црвене звезде стартоваће 18.05 у среду од 15 часова против Асвела, дан касније следи меч са екипом „Стелаазуре“ из Рима, а такмичење у групи А окончаће против одабране екипе турнира које са клупе предводи легендарни Василис Спанулис.

Комплетан распоред утакмица јуниора КК Црвена звезда мтс:

Среда (18.05):
15:00 Црвена звезда мтс – АСВЕЛ Вилербан

Четвртак (19.05):
13:00 Црвена звезда мтс – Стелазура Рим

Петак (20.05)
15:00 Некст Џенерејшн Селект Тим – Црвена звезда мтс

Велико финале на програму је у суботу од 12:30 часова.

Своја очекивања од овог турнира изнели су и тренер Милош Обреновић и капитен екипе Владимир Павловић.

Тренер Милош Обреновић: – Мислим да ће ово бити један од најјачих финалних АНГТ турнира у последњих неколико година и као такав је изванредна прилика за наше играче да се одмере са најбољим вршњацима из целе Европе и покажу сав свој таленат и потенцијал.Уз то турнир се одржава у Београду, што је свакако нешто што се ретко којој генерацији пружа и надам се да ћемо из тог турнира извући незаборавно искуство које ће нас учинити и бољим људима и играчима.Наш сав фокус је на првој утакмици са Асвелом која це бити невероватно захтевна, превасходно физицки, играчи су спремни да дају свој максимум у сваком смислу, а после утакмице ћемо видети за шта је то било довољно – рекао је тренер црвено-белих.

Владимир Павловић: – Екипа је спремна за турнир, напорно смо тренирали током целе сезоне и желимо наш рад да крунишемо добром игром. Једва чекамо прву утакмицу против екипе Асвела. Биће то напорна утакмица за нас, али уколико будемо дали све од себе не сумњам у победу и добар резултат како у првој утакмици тако и на турниру.

Сви мечеви играће се у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, а велико финалу традиционално на истом месту где ће на програму бити велико финале сениора у „Штарк Арени“.

Црвена звезда је освојила ово такмичење 2014.године у Милану, и играла два финала у Мадриду и Берлину, а претходних готово 10 година је редовни учесник завршног турнира.

Претходни текст„Ноћи за памћење“ – Највећи успех од Барија
Следећи текстЕраковић: Борба за титулу уз пуне трибине