У сусрет противнику – Напредак

40

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 30 минута гостују екипи Напретка на стадиону „Младост“ у Крушевцу у оквиру шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије. У сјајном налету су пулени Дејана Станковића који су у претходна два меча савладали Раднички из Ниша у првенству са 4:1, као и Нови Пазар резултатом 8:0 у полуфиналу Купа Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 61 меч. Наш тим је славио 43 пута, 14 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири сусрета. Такође укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 139:47.

Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели у јесењем делу првенства, тачније у оквиру 19. рунде шампионата. Београдски црвено-бели су однели победу са 2:0, а голове за наш тим су постигли Милан Родић и Александар Катаи. Занимљив податак јеста да смо у претходних осам мечева против крушевачког суперлигаша забележили исто толико победа уз само један примљен погодак.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч између Напретка и Црвене звезде сви навијачи могу купити на благајни нашег стадиона данас у термину од 11 до 18 часова, по цени од 400 динара.

Сви заљубљеници у црвено-беле боје који неће моћи да бодре наше првотимце у Крушевцу на стадиону „Младост“ моћи ће директан пренос меча да испрате на телевизији Аренаспорт Пермиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута. Такође, утакмицу можете преко студијског програма који ће трајати преко три часа на Звезда ТВ-у, а ви ћете моћи да посматрате меч из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 94 бода. Црвено-бели момци су славили на 30 сусрета, четири пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 87:17. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила једанаест победа и једном је одиграла нерешено у Суперлиги Србије. Изабраници Дејана Станковића се налазе у сјајној форми, а на последњем сусрету који смо одиграли у Суперлиги славили смо над нишким Радничким са 4:1, захваљујући головима Александра Катаија са беле тачке, Мирка Иванића и двоструког стрелца Охија Омојуанфа. Последњи дуел наш тим је одиграо у полуфиналу Купа Србије и савладао Нови Пазар са 8:0. Двоструки стрелци били су Охи Омојуанфо и Никола Станковић, док су по једном мрежу ривала затресли Ел Фарду Бен, Милан Павков, Мирко Иванић и Петар Станић.

Напредак заузима осмо место на табели у највишем рангу српског фудбала са 37 бодова. Крушевљани су у досадашњем делу шампионата остварили десет победа, седам ремија и осамнаест пораза, уз гол разлику 31:50. На претходних пет утакмица у Суперлиги Србије Напредак је доживео исто толико пораза. Изгубили су од Војводине (2:0), Раднички Ниш (4:0), Вождовац (3:0), Партизан (3:0). На последњем сусрету у домаћем шампионату Напредак је изгубио од ТСЦ-а на гостујућем терену са 2:0. Занимљив податак јесте да на претходних пет мечва у Суперлиги Напредак није постигао ниједан поготак.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу тима из Крушевца се налази Никола Васиљевић, наш чувар мреже који се налази на позајмици у Напретку и бранио је на укупно 34 мечева и десет пута оставио своју мрежу нетакнутом. Бековске позиције заузимају Стефан Јовановић и Милан Спремо, а обојица су у актуелној сезони одиграли по 31 наступ. Искусни везни фудбалер Саша Марјановић је свакако један од најстандарнијих играча, а са седам погодака је на првом месту листе стрелаца, док га са пет голова прати Ђорђе Јовановић млади крилни фудбалер рођен 2001. године који је у летњем прелазном року дошао у тим из Крушевца из Слоге из Пожеге. Даље у дресу Напретка треба напоменути центарфора Петра Кунића и Алена Мелуновића. Поред тридесетчетворогодишњег Марјановића у везном реду треба истаћи Петра Ђуричковића који је најбољи асистент екипе из Крушевца. Тренер Напретка је искусни фудбалски стручњак Зоран Милинковић.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на утакмици између Напретка и Црвене звезде делиће Марко Ивковић, док ће му крај аут линија помагати Милан Пашајлић и Милорад Јовановић. Четврти судија биће Борко Мијајловић, а у ВАР соби седеће Момчило Марковић и Горан Бељин.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-18:30 Раднички Ниш – ТСЦ

Субота:

-17:00 Колубара – Пролетер
-19:00 Спартак – Раднички 1923
-19:00 Металац – Младост

Недеља:

-14:25 Нови Пазар – Радник
-16:30 Војводина – Чукарички

Понедељак:

-16:30 Вождовац – Партизан

Претходни текст“Ноћи за памћење” – Разград освојен Кангиним пројектилом
Следећи текстЗвезда и “Моћ музеја”