Звезда и “Моћ музеја”

71

Фудбалски клуб Црвена звезде ће учествовати у манифестацији под називом “Музеији за 10”, где ће сви звездаши моћи да посете наш трофејни музеј потпуно бесплатно у периоду од 14. до 20. маја.

Наш клуб се ове године придружио познатој манифестацији која се одржава у 54 града и на 159 локација у термину од 14. до 20. маја ове године. Једна од њих ће управо бити стадион “Рајко Митић” и просторије чувеног црвено-белог музеја кога красе многобројни пехари које је наш клуб освајао кроз своју славну историју. Слоган под којим ће се спроводити ова културна изложба носи назив “Моћ музеја” што се подудара са богатим садржајем који нуде витрине музеја који је незаобилазна станица за све навијаче који посете највеће спортско игралиште у нашој земљи.

У наредних седам дана просторије нашег музеја биће отворене од 9 до 19 часова, а улаз је бесплатан. Оно што је потребано да урадите јесте да се најавите путем телефона на број: 011/2067-773 или слањем мејла на адресу: predrag.trkulja@crvenazvezda.fk. На сваких сат времена свим посетиоцима ће бити омогућено да се уз стручно вођење упознају са богатом историјом нашег клуба. Учесницима није омогућен бесплатан обилазак стадиона, већ се он наплаћује.

Манифестација “Музеји за 10” је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи по свом садржају. Ове године се одржава по осми пут, а са жељом да се током седам дана бесплатних музејских програма обележе три важна датума – Међународни дан музеја, Европска ноћ музеја и Национална недеља музеја.

Претходни текстУ сусрет противнику – Напредак
Следећи текстЗвезда ТВ | Први гол на Маракани