“Ноћи за памћење” – Разград освојен Кангиним пројектилом

51

Настављамо са нашом рубриком “Ноћи за памћење” где се присећамо великих тријумфа које је наш тим остварио у Европи током претходних пет година. Црвена звезда је ове сезоне успела да савлада Лудогорец у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе и остварила важну победу против бугарског представника захваљујући фанстастичном поготку Гелора Канге.

Након победе над Брагом на Маракани у првом колу групне фазе у другом по јачини такмичењу на старом континенту, изабраници Дејана Станковића су у наредној рунди отишли на мегдан бугарском представнику Лудогорецу. Ослабљени без тројице стандардних првотимаца Милана Борјана, Александра Драговића и Александра Катаија, црвено-бели момци су одиграли сјајну партију у готово свим сегментима игре, а самим донели велику радост свим звездашима.

Стручни штаб је припремио утакмицу на феноменалан начин где је наш тим деловао са тројицом играча у последњој линији, а Секу Саного је по први пут заузео позицију централног бека. Другачију улогу тада од овога онога на шта смо навикли имао је тада и Славољуб Срнић који је маневрисао заједно са Кангом у везном реду.

Ређале су се прилике за наш тим на „Хувефарм арени“ у првом делу игре, али покушаји Родића, Дионија и Бена нису завршили у мрежи ривала. Са друге стране у првом делу игре, тачније на самом старту утакмице, Поповић је имао сјајну интервенцију кад је у ситуацији један на један успео да изађе као победник.

Други део игре донео је две одличне ситуације за Црвену звезду. Прво је Иванић дриблингом “избацио” противничког играча, али није завршио акцију ударцем ка голу противника. Само минут касније, Диони је проиграо Бена, али је голман Лудогореца успео први да дође до ње. Ти покушаји су управо претходили поготку Гелора Канге у 64. минуту сусрета. Родић је убацио оштар центаршут у казнени простор, Павков није успео да захвати лопту на прави начин, али се она уз доста среће одбила до Канге који је шутирао снажно у свом стилу и затресао мрежу домаће екипе. Симболика овог поготка била још већа чињеницом да је репрезентативац Габона управо са малетене исте позиције на истом стадиону против истог противника постигао свој први гол за Црвену звезду.

Могао је наш тим до још једног поготка, али је Калина успео да заустави ударац Павкова са ивице казненог простора. У последњих десет минута црвено-бели су настојали да примире темпо игре и мирно приведу сусрет крају, што су на крају успели да учине и забележе нова три бода у групној фази Лиге Европе.

Стрелац: Канга у 64.минуту.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Панков, Ераковић, Родић, Саного, Срнић, Бен (од 86. Живковић), Канга (од 70. Станић, а од 86. Крстичић), Иванић, Диони (од 57. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Крстичић, Павков, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Живковић, Бакајоко.

Претходни текстКошаркаши Црвене звезде Сингидунум у борби за трофеј Регионалне лиге
Следећи текстУ сусрет противнику – Напредак