Бен у мету против свих из елите

64

Ел Фарду Бен је поготком против Новог Пазара на стадиону “Рајко Митић” учествовао у убедљивој победи нашег тима и пласману у финале Купа Србије. Овим голом је крилни нападач наше екипе успео да затресе мрежу против свих екипа које се активно такмиче у Суперлиги рачунајући мечеве у националном шампионату, као и најмасовнијем такмичењу у нашој земљи.

Репрезентативац Комора је начео мрежу тима из Пазара у шестом минуту сусрета када је у ситуацији један на један “боцнуо” голмана гостујућег тима и довео Звезду у предност. На тај начин Бен је успео да постигне гол против свих суперлигашких тимова који се такмиче ове сезоне у најелитнијем рангу српског фудбала.

У марту 2018. године постигао је првенац у црвено-белом дресу против Војводине, а од тада па до утакмице са Новим Пазаром успео да постигне 83 гола у свим такмичењима. У државном првенству Бен на свом конту има уписан 61 погодак, док је у Купу Србије у три наврата матирао противничке голмане.

Тридесетдвогодишњи нападач је најефикаснији био против нишког Радничког, где је против “Мераклија” постигао чак осам погодака. По седам пута Бен је погађао мрежу против Војводине и Спартака, док је против Чукаричког, Радника, Пролетера и Вождовца у пет наврата био прецизан. Два гола је дао ТСЦ-у, Напретку, Колубари, Металцу и Младости, док је по једном тресао мрежу ривала против Партизана и Радничког 1923.

Фудбалер наше екипе који је добио посебан транспарент од стране најватренијих навијача под насловом „Биг Бен – Биг Тен„ је и у ранијим сезонама погађао против тимова који се више не такмиче у Суперлиги Србије, а реч је о Мачви ( 5 голова), Земун ( 2 гола), Рад ( 2 гола), Јавор ( 2 гола), Инђија ( 1 гол).

Ел Фарду Бен је поред овог поготка против Новог Пазара у Купу Србије успео да савлада чуваре мрежа Радника и Инђије по једанпут, као и на последњем сусрету против Новог Пазара.

Подсећања ради, крилни нападач и узданица нашег тима је већ ушла у историју Звезде као најбољи страни стрелац, потом и у листу топ десет стрелаца Црвене звезде када су у питању званични мечеви. Бен је већ освојио четири титуле са Црвеном звездом, а ове сезоне је својим головима дао велики допринос бројним успесима наше екипе.

УЧИНАК ЕЛ ФАРДУ БЕНА ПРОТИВ АКТИВНИХ СУПЕРЛИГАША:

Раднички Ниш ( 8 голова)
Војводина ( 7 голова)
Спартак ( 7 голова)
Чукарички ( 5 голова)
Радник ( 5 голова)
Пролетер ( 5 голова)
Вождовац ( 5 голова)
ТСЦ ( 2 гола)
Напредак ( 2 гола)
Колубара ( 2 гола)
Металац ( 2 гола)
Младост ( 2 гола)
Партизан ( 1 гол)
Раднички 1923 ( 1 гол)
Нови Пазар ( 1 гол)

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстТема дана | Звездини бисери прошли обуку за прву помоћ