Најбржа „петарда“ у историји Црвене звезде!

74

Фуриозни почетак утакмице против Новог Пазара остаће уписан златним словима у славној историји Црвене звезде, јер је екипа коју са клупе предводи Дејан Станковић успела да у интервалу од 17 минута постигне пет погодака, што никада ниједној генерацији клуба са Маракане до сада није пошло за руком. Такође, ово је и најубедљивија победа над неким Суперлигашем у куп такмичењима, у историји нашег клуба.

Ел Фарду Бен је начео мрежу гостију у шестом минуту после сјајне лопте Павкова, а у 12. минуту и Охи Омојуанфо се уписао у стрелце поготком са беле тачке. Већ у 15. минуту на семафору је стајало 3:0 када је погодио Павков, а пет минута после њега се Охи поново уписао у стрелце. Мрежу ривала погодио је Мирко Иванић у 23. минуту и због тога ће утакмица против Новог Пазара остати златним словима уписана у Звездиној историји, јер ниједној генерацији нашег клуба није успело да у интервалу од 17 минута постигне пет голова!

До краја утакмице, видели смо првенац, потом и још један гол Николе Станковића, а прилику да осети како је то постићи погодак у дресу Црвене звезде имао је и Петар Станић, чиме је постављен коначан резултат 8:0. Ипак, то није најубедљивија победа у историји Црвене звезде када је реч о куп такмичењима, али је са највећом разликом када говоримо о дуелима са Суперлигашима у најмасовнијем такмичењу. Убедљивије смо побеђивали у том тренутку нижелигаше – Младост Подгорицу 10:1 (сезона 1998/99, Друлић 4, Гојковић 3, Аћимовић 2 и Буњевчевић), Вележ Мостар 9:0 (1954/55, Митић 4, Спајић 4 и Ђајић) и Хајдук Лион 9:0 (1997/98, Јовичић 3, Шкорић 2, Георгијевски, Огњеновић, Гојковић и Друлић).

Када је реч о националним шампионатима, најубедљивију победу Црвена звезда је остварила резултатом 9:1 и то три пута: Вардар (1957/58, Тасић 3, Костић 2, Шекуларац 2, Топлак и Митић), Слобода из Тузле (1980/81, Боровница 5, Благојевић, Петровић, Репчић и Јанковић), Напредак (2000/01, Леринц 2, Јелић 2, Пјановић, Лалатовић, Друлић, Аћимовић и Мирковић). Тријумф над клубом из Крушевца је и најубедљивији у 21. веку у Суперлиги, док се синоћњи резултат са Новим Пазаром, изједначио са утакмицом са Трепчом из сезоне 2019/20 (Симић 4, Ван ла Пара, Вулић, Вукановић и Томане) као највећа победа у овом веку у куп такмичењима.

Претходни текстИза југа Маракане – Кадети на Европском првенству
Следећи текстСтанић: Првенац за Звезду – најлепши осећај