Станић: Првенац за Звезду – најлепши осећај

69

Првенац у дресу Црвене звезде и то какав за младог Петра Станића! Талентовани везни фудбалер је прихватио лопту на двадесетак метара од гола и погодио само рашље гола Новог Пазара, у једној од најубедљивијих победа нашег клуба у историји (8:0).

Гађао сам рашље. Увек када сам у прилици да шутирам, гледам да то не буде напамет, већ да је прецизно. Лепо сам захватио лопту, отишла је тамо где треба и пресрећан сам због постигнутог гола. У неколико наврата у претходним утакмицама сам био близу првенца, али сада је ту и морам да кажем да је посебно леп осећај постићи гол за Црвену звезду на Маракани – почео је Станић.

Фудбалери нашег клуба су се овом победом пласилирали у финале Купа Србије где ћемо 26. маја одмерити снаге са вечитим ривалом.

– Идемо корак ко корак. Пред нама су још две утакмице у првенству и толико нас дели од освајања нове шампионске титуле. Прво желимо да стигнемо до тог циља, а онда ћемо да размишљамо о финалу Купа. Ипак, драго нам је што смо у прилици да се поново боримо за дуплу круну и надам се да ћемо је одбранити.

Осим Станића, први, а одмах и други гол за Црвену звезду постигао је Никола Станковић.

Честитао сам му већ на терену, али желим и овом приликом, јер је реч о сјајном момку и великом таленту. Било је лепо вече на Маракани, много младих фудбалера, изузетно убедљива победа, заиста смо сви били растрчани и публика је могла да ужива у игри и головима – подвукао је Станић.

Претходни текстНајбржа „петарда“ у историји Црвене звезде!
Следећи текстКарте за Напредак у петак и суботу