Иза југа Маракане – Кадети на Европском првенству

109

Чак шест фудбалера Црвене звезде добило је позив репрезентације Србије за Европско првенство које се одржава од 16. маја до 1. јуна. На списку селектора налазе се Коста Недељковић, Алексеј Вукичевић, Јован Шљивић, Матеја Радоњић, Јован Мијатовић и Матеја Бубањ, али и Марко Петровић, помоћни тренер у националном тиму, и шеф стручног штаба млађих пионира Црвене звезде.

Репрезентација Србије коју са клупе предводи Радован Кривокапић, бивши фудбалер нашег тима, састаће се у групи са: Белгијом (17. мај од 17 часова и 30 минута), Турском (20. мај од 14 часова и 30 минута) и Шпанијом (23. мај од 17 часова и 30 минута). Две најбоље пласиране екипе пролазе у елиминациону фазу такмичења, а кадетска селекција Црвене звезде ослабљена за шест стандардних фудбалера имаће задатак да освоји шампионску титулу испред вечитог ривала. Пред пуленима Слађана Николића су три утакмице, а разлика у нашу корист износи пет бодова. Уз наших шест бисера, са репрезентацијом је и помоћни тренер Марко Петровић, шеф стручног штаба млађих пионира Црвене звезде.

Коста Недељковић је рођен 16. децембра 2005. године у Смедереву и покрива позицију десног бека. Ове сезоне је наступавши за нашу кадетску селекцију одиграо 26 утакмица и записао четири асистенције, док је за омладинце на једном мечу убележио асистенцију. За репрезентацију је наступио шест пута.

Алексеј Вукичевић је рођен 11. јуна 2005. године у Сомбору и најбоље се сналази на позицији штопера, иако је дуго играо и у везном реду. На 25 утакмица за наше кадете постигао је девет голова уз асистенцију, док је два пута наступио и за омладинце Црвене звезде. За репрезентацију је одиграо пет утакмица.

Јован Шљивић је рођен 14. октобра 2005. године у Крушевцу и најбоље се сналази на позицији предњег везног фудбалера. Најкреативнији је фудбалер у нашој кадетској селекцији с обзиром на то да је на 26 утакмица забележио 14 асистенција, али и постигао девет голова. Пред крај јесењег дела сезоне је заиграо и за омладинце и на том мечу успео да се упише у стрелце. На шест мечева репрезентације је постигао три гола.

Матеја Радоњић је рођен 20. септембра 2005. године у Нишу, и такође се најбоље сналази на позицији предњег везног фудбалера. На 24 утакмице постигао је 11 голова и уписао пет асистенција. На четири меча за кадетску селекцију је постигао два гола.

Јован Мијатовић је рођен 11. јула 2005. године у Београду, и пођеднако добро игра на обе стране терена на офанзивном делу терену. Почетак сезоне је пропустио због повреде, али вратио се у правом маниру, јер је на 19 утакмица постигао 12 голова и уписао седам асистенција. Такође, стигао је да одигра и једну утакмицу за омладинце, а за репрезентацију је наступио четири пута.

Матеја Бубањ је рођен 3. јануара 2005. године у Нишу и невероватан је у „срцу“ напада, јер је убедљиво најбољи стрелац лиге. Он је на 26 утакмица постигао 32 гола и уписао 12 асистенција, те је јасно да ће бити један од кључних фудбалера наше репрезентације. У репрезентацији је такође апсолутно незамењив и на осам утакмица постигао је 10 голова.

Претходни текстСтанковић: Голови за породицу
Следећи текстНајбржа „петарда“ у историји Црвене звезде!