Добрић: Следи најважнији део сезоне, наши навијачи знају шта им је чинити

109

Кошаркаши Црвене звезде мтс играју прву утакмицу полуфиналне регионалне лиге у хали Александар Николић у четвртак 12.05 против екипе Цедевита Олимпије.

Црвено бели су и поред бројних повреда, Ковида и изузетно напорног календара, уз прекид такмичења почетом 2022.године успели да остваре први зацртани циљ а то је прво место и предност домаћег терена у догравању.

Клуб је још у петак пустио у продају карте за овај меч (карте ће бити у продаји и на дан утакмице у четвртак на благајнама хале Александар Николић) а екипа која има неуобичајно дугу паузу, вредно тренира и припрема се за врло важну утакмицу у полуфиналној серији која се игра на две добијене утакмице.

Првотимац црвено белих Огњен Добрић о свему што је претходило овој серији каже:

– Регуларни део сезоне је био врло захтеван и тежак. Посебно у околностима и ситуацијама у којима смо се ми налазили. Ту мислим на бројне повреде са којима смо ушли у сезону, укључујући и мене, касније проблеми са короном, немогућност да тренирамо заједно као тим, што нисмо могли да урадимо скоро до завршетка регуларног дела сезоне. Повреде бројних играча, неке и то врло важне утакмице у регионалној и Евролиги смо одиграли и без четворице – петорице играча у тиму. Готово да нема никога ко није био повређен ове сезоне! Због свега тога, сматрам да смо одрадили добар посао током 26 кола регионалне лиге, и у такмичењу Евролиге такође, али оно најважније тек следи. Нема ситуације у којој нисмо трпели као екипа ове сезоне, али не жалимо се, изнели смо и изборили се као тим и група, и сада се окрећемо ономе што нас очекује, а то је завршница сезоне, у којој се наши циљеви знају.

Од ситуација да је тим већ у октобру и пре Нове Године играо и по 12 утакмица на месечном нивоу, због обавеза клубова у тамичењима ЕКА и новом плаy ин формату, црвено бели су последњу утакмицу 23.априла против екипе Игокее. Тронедељна пауза у току сезоне и пред одлучујуће мечеве је „вечност“ за црвено беле који су до сада већ одиграли 62. утакмице у овој сезони: – Тако је како је. Јесте мало дужа пауза, али искористили смо је да се одморимо, покушавамо да се опоравимо од повреда, неке нису лаке, тренирамо и припремамо се за оно што следи, а то је екипа Цедевита Олимпије. Показали су ове сезоне да се ради о врло доброј екипи са пуно искусних играча, појачали су се током сезоне довели Ферела, Омића и Драгића, имају дугу клупу и врло квалитетне играче. Тој утакмици и серији ћемо приступити врло озбиљно и максимално мотивисано. Ово је полуфинале, и идемо корак по корак и утакмицу по утакмицу као и до сада.

Формат регионалне лиге, посебно у полуфиналу не даје пуно простора за грешке. Та серија игра се на две добијене утакмице, црвено бели су се изборили за предност домаћег терена и оно што је много пута доносило превагу и предност – домаће навијаче и фантастичну атмосферу са трибина:

Управо тако! Ми смо се кроз ових 26 кола борили за ово што сада имамо, и што морамо да искористимо, а то је домаћи терен и наши навијачи на трибинама! Чека нас тешка утакмица, али са нашим навијачима у оваквим ситуацијама је увек лакше. На тој атмосфери на трибинама коју праве наши навијачи заиста нам завиде многи. Ми смо заједно прошли толико тога у претходним сезонама са нашим трибинама и навијачима, креће плеј оф, утакмице за трофеје, тренутак када су нам потребне пуне трибине и подршка да кренемо добро и победом у ову завршницу. Мислим да им посебна позивница за четвртак није потребна, знају шта им је чинити – уз осмех је додао Огњен Добрић првотимац Црвене звезде.

Први меч полуфиналне серије игра се у четвртак од 19 сати у хали Александар Николић, други меч серије на програму је у Љубљани 16.05. од 18.30 часова у дворани Стожице.

Претходни текстКадети рутински до нова три бода
Следећи текстПораз јуниора у полуфиналу домаћег шампионата