Кадети рутински до нова три бода

75

Кадетска селекција Црвене звезде рутински је савладала екипу Кикера резултатом 3:0, у оквиру 27. кола националног шампионата. Изабраници Слађана Николића су од самог почетка имали потпуну контролу над дешавањима на терену, и заслужено уписали битна три бода у борби за трофеј државног првака. Мрежу гостију је начео Матеја Бубањ већ у уводном делу меча после сјајне асистенције Стојсављевића, чиме је уписао свој 32. гол ове сезоне. Пред крај првог полувремена, у стрелце се уписао и Јован Мијатовић након сјајне асистенције Шљивића, а коначан резултат утакмице поставио је Матеја Радоњић лепим голом у пред сам крај сусрета, после паса Цветковића.

Црвена звезда – Кикер 3:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Милош Васиљевић.

Стрелци: Бубањ у 10, Мијатовић у 45. и Радоњић у 90. минуту.

Жути картони: Ђокић (Црвена звезда), Миленковић, Недовић (Кикер).

Црвена звезда: Драшкић, Недељковић, Ђокић, Вукичевић, Стојсављевић, Л. Ђурић, Радоњић, Шљивић, С. Миладиновић (од 71. Цветковић), Мијатовић (од 90. Димитријевић), Бубањ (од 90. Дрео).

Кикер: Дебељаковић, Благојевић, Васиљевић, Драгићевић, Миленковић (од 90. Степовић), Букумира, Илић (од 55. Милетић), Филиповић, Бојовић (од 90. Мојсиловић), Недовић, Куртановић (од 90 Живковић).

Изабраници Слађана Николића су ушли у меч веома офанзивно од првог судијског жвиждука, настојећи да кроз пас игру угрозе гол гостију. Прво узбуђење виђено је већ у седмом минуту након прекида. Радоњић је добро центрирао из угла, Мијатовић је покушао главом, а лопта се након гужве одбила до Ђокића, који је са десетак метара шутирао преко гола. Већ у наредном минуту мало је недостајало да црвено-бели дођу до предности. Бубањ је високим пресингом након грешке дефанзивне линије гостију одузео лопту и послао пас до Мијатовића, који је из прве у трку шутирао, међутим преко гола. Сјајан почетак, наши бисери су крунисали поготком у 10. минуту. Стојсављевић је маестрално на левом боку упослио Бубња, који је ушао у казнени простор, и прецизним ударцем „закуцао“ лопту у даљи угао, за заслужену предност наше екипе.

У 24. минуту поново су запретили црвено-бели. Након брзе контре, Мијатовић је послао пас до Миладиновића који је протутњао поред свог чувара и гађао ближи угао, али је лопта завршила преко гола. Два минута касније, мало је недостајало да наши бисери дуплирају предност. Миладиновић је прошао по десној страни и центрирао у петерац, Бубањ је само скренуо лопту до Шљивића, који је снажно „опалио“ али је Дебељаковић успео да одбрани његов шут.

Прилике су се низале као на траци, а ново велико узбуђење виђено је у 38. минуту. Након добре акције и велике гужве у казненом простору, лопта је стигла до Радоњића, који је одлично гађао даљи угао, али је статива спречила промену резултата. У самом финишу првог дела игре, могао је Мијатовић је након две изгледне шансе успео да се упише у листу стрелаца. Прво је у 44. минуту након корнера сјајно дочекао лопту и волеј ударцем гађао у леву страну, али је лопта прозујала поред леве стативе. Свега минут касније, крилни нападач нашег тима успео је да затресе мрежу. Шљивић је правим велеслаломом провозао одбрану гостију и упослио Мијатовића, који је феноменално примирио лопту и послао је у леву страну иза леђа немоћног голмана гостујућег тима.

Сјајно су црвено-бели почели и други део утакмице, па је тако већ у 46. минуту виђено ново узбуђење. Ђурић је сјајно проиграо Миладиновића, који је утрчао по десној страни и добро гађао, али је погодио пречку. Поново се Миладиновић нашао у центру пажње и у 62. минуту. Протутњао је по десном боку брзоноги крилни нападач и оштро центрирао, али је голман реаговао испред Бубња и спречио да Звездин центарфор дође до лопте. Два минута касније, запретио је и Шљивић. Сјајно се Звездина „осмица“ снашла на ивици казненог простора, наместила се и гађала десну страну, али је чувар мреже гостујућег тима добро реаговао.

Већ у следећем минуту, нова прилика пред голом гостију. Миладиновић је одлично центрирао после корнера, а највиши у скоку је био Лазар Ђурић и феноменално шутирао, али је пречка спречила да се капитен црвено-белих упише у стрелце. У 65. минуту, могао је Мијатовић по други пут да затресе мрежу. Бубањ је добро центрирао са левог бока на другу стативу, а Мијатовић је након пријема шутирао, међутим, преко гола. У самом финишу меча коначан резултат поставио је Радоњић након лепе акције. Након контре, Цветковић је сјајно пронашао Радоњића, који је ушао у казнени простор и пласирао лопту у даљи угао, за коначних 3:0 и заслужену победу нашег тима.

Претходни текстЗвезда после преокрета до полуфинала Дунав лиге
Следећи текстДобрић: Следи најважнији део сезоне, наши навијачи знају шта им је чинити