Конференција за медије пред старт домаћег шампионата

84

У београдском хотелу „Краун Плаза“ у четвртак је одржана конференција за медије на којој су тренери екипа учесника Кошаркашке лиге Србије најавили ово такмичење које ће и званично „затворити“ клупску кошаркашку сезону 2021-2022.

Систем такмичења ове сезоне (као и претходних) прилагођен је изузетно напорном и згуснутом календару у коме ће се ове сезоне касније – од половине маја па до почетка јуна клубови у плеј офу борити за трофеј у регионалној лиги.

Такмичење у Кошаркашкој лиги Србији стартује 7.маја. Први део такмичења игра се на две победе, познати су и парови.

Мега Моцарт се у четвртфиналу састаје са Слободом, а потом у полуфиналу са бољим из дуела краљевачке Слоге и Војводине. У другом делу костура су Борац Чачак и Динамик, а победник ће се укрстити са Златибором или екипом Младости из Земуна. Победник ове фазе иде у полуфинале где се већ налазе најбољепласирани тимови из регионалне лиге Црвена звезда, Партизан и ФМП-а.

Директор КЛС Александар Грујин пред новинарима и тренерима учесницима ове завршнице говорио је о систему такмичења:

Систем није експерименталан. Користио се и раније. Одлучили смо се за ову сезону, клубови су донели једногласну одлуку да Црвена звезда, Партизан и ФМП добију повлашћен статус због остварених резултата у регионалном такмичењу. Пропозиције такмичења се доносе пред почетак сваке сезоне. Донете су у августу. У обавези смо да календар, систем и пропозиције усвојимо пре почетка лиге. Не видим зашто се повела прича око промене система такмичења. Усвојен је од стране скупштине и представника клубова – рекао је Грујин и додао: – КЛС је условљена одређеним такмичењима као што су АБА лига, Еврокуп и Евролига. Пронашли смо најбољи начин да се наше национално такмичење приведе крају. Верујемо да ћемо већ средином јуна добити првака Србије.

Кошаркаши Црвене звезде мтс ове сезоне у домаћем шампионату сазнаће име свог противника након прве фазе као најбољи тим након регуларног дела сезоне у регионалној лиги. Први тренер црвено белих Дејан Радоњић честитао је и екипи Златибора на освојеној титули у регионалној другој лиги:

МИ смо у неком моменту припрема за почетак плеј-офа АБА лиге, мало необично. Из жестоког ритма смо ушли у период без утакмица до почетка плеј-офа, са озбиљним бројем дана које смо досад искористили доста добро. Надам се да ће ово што нас очекује наредних дана бити по плану, што се тиче опоравка играча и припреме. Фокус је на припреми за први полуфинални меч регионалне лиге који је у серији јако битан, а нама због тренутне ситуације додатно оптерећујући. Верујем да ћемо бити довољно добри да можемо да се надамо добром резултату. Свестан сам да нећемо бити на нивоу као током сезоне, али трудићемо се да будемо добри – рекао је Радоњић и истакао да ће тек доћи време да Звезда прича о учешћу у Суперлиги, с озбиром да је чекају обавезе у борби за одбрану трона на Јадрану.

Први мечеви прве фазе играју се наредног викенда.

Претходни текстИванић постигао најлепши гол у априлу
Следећи текстЗвездини бисери – Убедљиви омладинци и кадети