Иза југа Маракане – Бубањ 30+

72

Талентовани нападач кадетске селекције Црвене звезде Матеја Бубањ је просто незаустављив ове сезоне! Рођени Нишлија је на 25 утакмица ове сезоне постигао 31 гол и уписао 12 асистенција, што га чини најбољим стрелцем лиге, али и најефикаснијим и другим најкреативнијим играчем који стасава на теренима иза југа Маракане.

Упркос томе што сам постигао велики број голова, делимично сам задовољан и сматрам да могу још боље. Трудим се да из утакмице у утакмицу анализирам шта је оно што сам лоше радио, како бих то могао да коригујем и да на следећем мечу не понављам такве грешке. Увек критички размишљам и не опуштам се, тако да сматрам да су голови дошли као резултат тога, али и труда који улажем у сваки тренинг. Наравно, велике заслуге иду и тиму, јер имам изванредне саиграче и правимо одличну атмосферу. Све то доприноси да на терену радим оно што најбоље знам, а то је постизање голова. Импонује ми и што сам у врху асистената, али то долази спонтано, јер се буквално у погледу разумем са саиграчима и то ми доста олакшава да их упошљавам када се укаже прилика за то – почео је Бубањ који је 12 пута у сезони проиграо саиграче за гол.

Бубањ је тресао мреже: Радничког из Ниша (5), Слоге из Пожеге (4), Телеоптика (4), Рада (3), Чукаричког (2), Земуна (2), Бродарца (2), Војводине (2), Напретка (2), Спартака (2), Партизана, Кикера и Младости. Пред талентованим нападачем, али и читавом нашом селекцијом су још утакмице против: Кикера, Младости, Графичара и Напретка.

Знамо који је наш циљ и знамо за шта имамо квалитет. Желимо да будемо шампиони, имамо пет бодова више од Партизана, а до краја су остале четири утакмице. Ако будемо прави у свакој од њих – бићемо прваци. Верујем да ћемо остати непоражени у другој полусезони, као и да ће момци који буду играли дати све од себе да на крају сезоне подигнемо пехар.

Млади нападач је такође и у дресу репрезентације Србије блистао и био један од главних протагониста да се наша кадетска селекција пласира на Европско првенство које почиње већ 16. маја. Он је на осам утакмица успео да постигне десет голова за национални тим у текућој сезони.

Драго ми је и због добрих партија које пружам у дресу репрезентације. Велике циљеве смо поставили, слично као и у клубу, тако да за мене је то све нормално. Чека нас Европско првенство где верујем да можемо да испишемо историју и урадимо нешто велико за Србију. Циљ ми је да допринесем што је више могуће томе да освојим титулу Кадетске лиге Србије са Црвеном звездом, али и да освојимо Европско првенство у Израелу.

Бубањ је већ сада постигао више голова него што су то у кадетској селекцији чинили нападачи попут Луке Јовића, Дејана Јовељића, Марка Лазетића…

Желим да се што боље формирам као играч и да корак по корак стигнем до првог тима Црвене звезде и ту оставим траг. То ми је сан од када сам почео да тренирам фудбал, тако да на њему вредно радим и надам се да ће се остварити – подвукао је Нишлија рођен 2005. године.

Претходни текстЗвезде су у Бару
Следећи текстСрнић: Уз пуне трибине до нове победе