Почиње финале плеј-офа, Звезда гостује у Новом Саду

81

У првој утакмици финала плеј-офа Првенства Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда у суботу од 19 сати гостује у Новом Саду екипи Војводине, која брани шампионску титулу.

Две екипе се одлично познају, пошто су само ове сезоне одиграле шест међусобних дуела, а у последњих годину и по дана чак 12. Војводина је ове сезоне била много успешнија и тријумфовала је пет пута, док је Звезда била боља у једном мечу, одиграном управо у Новом Саду.

Новосађанке су у Београду славиле са 15:12 на почетку сезоне, после фуриозне прве четвртине и вођства од 6:1. Потом је Војводина била боља у Дунав лиги и квалификацијама за Куп Србије, оба пута са 11:10. Најважнији меч одигран је крајем децембра у Београду, где су Новосађанке у финалу Купа била најубедљивије са 18:11. Серију од четири пораза Звезда је прекинула у Новом Саду средином марта (9:8), али је последњи сусрет ове две екипе припао Војводини на недавно одиграном турниру Дунав лиге, где је резултат био 14:10.

Ове године смо одиграле много утакмица са Војводином, тако да се одлично познајемо. Уколико будемо у утакмици од самог почетка имамо чему да се надамо. Који тим покаже већу жељу за победом, славиће у Новом Саду – рекла је Христина Илић, капитен Црвене звезде.

Реванш меч се игра наредног викенда у Београду.

Претходни текстТема дана | Звезда и Моцарт донирали дресове ФК Шумадија
Следећи текстЗвездин петогодишњи низ који још траје