Станковић: Бићемо још бољи него у Тополи

47

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута дочекати Чукарички у оквиру трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије, а очекивања пред још једно „финале“, изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Свака утакмица је прича за себе и уз такав приступ дочекујемо Чукарички. Када се једна утакмица заврши – одмарамо и спремамо се за наредну, а циљеви су јасни. Играмо против трећепласираног на табели, доказали смо да можемо да будемо прави, иза нас је сјајна утакмица у Бачкој Тополи и најмање што можемо да очекујемо је исти приступ, ако не и бољи. Чукарички нема шта да изгуби сутра и са таквим предумишљајем долазе на Маракану. Умеју да одиграју феноменално и да изненаде јаче од себе – почео је Станковић.

Подсетио се Мистер и утакмице са Чукаричким са старта пролећног дела сезоне коју су наши фудбалери решили у своју корист резултатом 3:0.

– Дошли смо са припрема, нисмо имали 90 минута у ногама и хватали смо залет за оно што нам је тад било најбитније – дерби и Европа. Ту смо показали да смо ушли у ону форму коју смо прижељкивали. Некада је потребно да и када не одиграш добро – победиш, поготово трећепласираног на табели и то резултатом 3:0. Сада је ситуација другачија, сви знамо који су нам циљеви. Против кога год да се игра, циљ су три бода на Маракани и то је једино што очекујемо.

Говорио је Станковић и о хет-трику Иванића, форми нападача, напретку Гајића…

– Драговић је једном приликом рекао да су у тиму Звезде сви хероји и да утакмица увек избаци посебног. Иванић је то био против ТСЦ-а, а нема разлога да то не буде неко други. Добро смо радили ове недеље, за Ускрс били слободни и време провели за породицама, тако да смо се опоравили за наредни меч у сваком смислу. Време је да Охи и Павков постигну гол, али важно је да и ако то не учине, допринесу томе да то неком другом пође за ногом. Они одвлаче пажњу штопера, везују их за себе и остављају простор Катаију, Иванићу и Бену да делују. Надам се да ће почети да постижу голове, али битно ми је шта пружају на терену током 90 минута. После кад се отвори и кад крену голови, надам се да неће стати. Када је реч о Гајићу, он већ две и по године од када сам ја у клубу игра добро. Сваки пут и када је почињао и када није, његов однос ка обавезама је био изванредан. Нисам изненађен што игра добро, свакако да када неко осети конкуренцију гледа да буде што бољи, а нама одговара да имамо два десна бека.

За крај, није превише Мистер говорио о тактици, али је навео да је Црвена звезда склона брзој адаптацији у свакој могућој ситуацији.

Спремили смо се добро, али не бих о детаљима. Колико ће Ендиаје недостајати Чукаричком је најбоље да питате њих, али свакако је реч о једном од најбржих фудбалера у Суперлиги. Спушта одбрану, тражи лопту иза леђа… Свакако, ми смо спремни да и када неко има брза крила, то бранимо што је боље могуће или да једноставно усмеримо екипу да напада на другој страни терена – закључио је Станковић.

Претходни текстЗванично саопштење и став КК Црвена звезда мтс
Следећи текстНа данашњи дан – Мајсторица за Звездину титулу 1972.