Звезда изгубила од Партизана и пласирала се у финале плеј-офа

102

Ватерполисткиње Црвене звезде пласирале су се у финале плеј-офа, пошто су у полуфиналу после две утакмице биле боље од Партизана. После победе на Бањици резултатом 18:13, црвено-беле су у реваншу на свом базену изгубиле 14:11, али су због убедљивије победе у првом сусрету избориле финале, у којем ће се за титулу шампиона борити са Војводином.

За разлику од полуфинала, финална серија плеј-офа игра се на две победе, а термини су 30. април, 14. и 28. мај. Домаћин у првом и евентуалном трећем мечу је Војводина, док је Звезда домаћин друге утакмице.

У реванш утакмици Партизан је почео много боље и после три минута водио је 3:0. Редом су мрежу Звезде тресле Мила Глушчевић, Ана Милићевић и Теодора Рудић. Серију црно-белих прекинула је Ана Мамоглу, а убрзо је Сесилија Диаз Меса додатно смањила заостатак. Иста играчица погодила је још једном мрежу гостију средином другог периода, па је на семафору стајао резултат 3:3. Црно-беле су до краја првог полувремена још једном повеле, првим од шест голова веома расположене Кристине Миладиновић, али се Тара Пејчић побринула да на паузи буде нерешено (4:4).

Права голеада виђена је у трећој четвртини. Екипе су се смењивале у вођству. Звезда је повела на почетку четвртине преко Диаз Месе, потом је Партизан преокренула, па је Звезда узвратила и први пут на утакмици стекла два гола предности. Међутим, Миладиновић је са два везана гола изједначила до краја трећег дела меча, а затим је наставила своју серију. Црно-беле су средином последњег периода имале вођство од 11:9, а затим је Миладиновић новим голом за 12:9 унела потпуну неизвесност у утакмицу. Међутим, после два гола капитена Звезде, Христине Илић, црвено-беле су пришле на 12:11 и било је јасно да ће се пласирати у финале. Нису домаће успеле да изборе позитиван резултат и у другој утакмици, пошто је Партизан у завршници увећао разлику и победио са 14:11.

Диаз Меса је бриљирала код Звезде са четири гола, док су Мамоглу и Илић постигле по два. На другој страни најефикаснија је била Миладиновић са шест голова, док је Теодора Рудић додала три.

Црвена звезда – Партизан 11:14 (2:3, 2:1, 5:5, 2:5)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић 1, Ј. Лујић, Теодоровић, И. Лујић, Мамоглу 2, Миловановић, Лукић 1, Меса 4, Илић 2, Гашић 1, Зелић, Димитријевић, Тодоровски. Тренер: Филипић.

ПАРТИЗАН: Карличић, Игњић, К. Трмчић, А. Милићевић 2, А. Трмчић, Рудић 3, Глушчевић 2, Д. Милићевић 1, Марков, Мандић, Миладиновић 6, Андрејић, Настић. Тренер: Хоџић.

Претходни текстСтанковић: Сломили отпор противника на време
Следећи текстЖелезничар – Црвена звезда Грундфос 24:25 (14:14)