Железничар – Црвена звезда Грундфос 24:25 (14:14)

202

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Железничар у Нишу и остварили трећу узастопну победу у плеј-ауту, која је донела и сигуран пласман у АРКУС лиги – 25:24 (14:14).

Три утакмице пре краја такмичења црвено-бели су сигурни, мирни и могу се окренути плановима за наредну сезону, у којој би морали да се нађу међу екипама у врху, јер су показали да им је тамо и место. Довољно је погледати табеле и плеј-офа и плеј-аута АРКУС лиге, као и завршнице Купа Бранислав Покрајац, па стећи утисак о групи првог дела такмичења.

Веома чудна сезона окренула се на позитивну страну доласком Ратка Ђурковића, који је показао да тренер мора да буде и добар кројач – да скроји одело од постојећег материјала, независно од квалитета и понуде.

Огромне проблеме и пехове је Црвена звезда имала од почетка године, нажалост, пре свега, са повредама. Ђурковић није имао ни близу комплетан састав ни у једној утакмици, а дешавало се да је ротација скраћена толико да су на клупи само голмани и стручни штаб. Без Ивана Хорвата, Мирка Ђуровића, Драшка Ненадића, у току такмичења повредили су се и Урош Симић, Немања Јовић, затим Немања Вучићевић, Ђорђе Мајес, у протеклој утакмици и Виктор Матичић… Ђурковић је био приморан да игра без пивотмена, а како је и сам био један од најбољих своје генерације, брзо се суочио са проблемом.

У „ватру“ су морали најмлађи, недовољно спремни Ђуровић се храбро вратио у утакмице без припрема. У Нишу, Звезда је била без Матичића и Мајеса, Вучићевић се вратио да помогне саиграчима иако недовољно опорављен, али је поново славила.

Тако је Ђурковић за мање од три месеца успео да „скроји“ опстанак три утакмице пре краја са екипом која је прва на табели и која је примила најмање голова (228), а против које је свирано највише седмераца (26) и која је зарадила највише искључења (54 минута) у плеј-ауту на пет утакмица.

Почетну „клацкалицу“ црвено-бели су прекинули головима Јовића и Алавање, стекли +2 разлике (4:6), коју су у финишу повећали на три гола преко Кнежевића, и ненадано испустили, (11:14). Железничар је имао играча мање, али је успео преко Костића, Вељовића и Долића да изједначи пред полувреме – 14:14.

Растерећени домаћин, без притиска, успео је да поведе у наставку преко Петровића, контролисао предност, а затим је Пискулић донео и 21:19 у 47.минуту. Шљукић и Кнежевић са два гола су донели преокрет, и поред промашеног седмерца и неколико прилика. Јелић је стао на гол, успео је да поред једног седмерца забележи још три одбране, и унесе стабилност у екипу. Шљукић је донео вођство од 23:24, а Вучићевић потврдио победу у Нишу. Коначан резултат је поставио Костић.

Најефикаснији са шест голова био је Кнежевић, Ђуровић је постигао 5, Алавања четири. У наредном колу наш тим дочекује Мокру Гору, која је прва изнад црте са пет бодова мање и две утакмице до краја.

До краја сезоне Звезда ће дочекати и Спартак, а у последњем колу путовати у Зрењанин.

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 24:25 (14:14)
Ниш, хала: „Чаир“. Гледалаца: 100. Судије: Иван Колавчић и Бојан Колавчић (Београд). Искључења: Железничар 14, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Железничар 1(0), Црвена звезда 3(1).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Бишевац 4, Вељовић 3, Петровић 1, Ђорђевић, Младеновић, Ристић, Миљковић, Стошић, Милосављевић 1, Станојевић, Костић 5, Пискулић 3, Милутиновић, Долић 7. Тренер: Мирослав Ђорђевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 5, Симић 2, Јевтовић, Јовић 1, Радовановић, Гемаљевић, Јелић, Благојевић, Алавања 4, Богуновић, Лаковић 1, Вучићевић 3, Шљукић 3, Милошевић, Кнежевић 6(1). Тренер: Ратко Ђурковић

Претходни текстЗвезда изгубила од Партизана и пласирала се у финале плеј-офа
Следећи текстУочи стогодишњице ВК Црвена звезда – Београд