„Звезда игра за тебе“ – Звездаши помогли особама са аутизмом

69

Делегација Црвене звезде је данас у оквиру кампање „Звезда игра за тебе“ посетила Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, и том приликом донирала новчана средства у износу од 214 хиљада динара, која су прикупљена од продаје улазница са утакмице против ТСЦ-а на стадиону „Рајко Митић“.

Црвена звезда наставаља са хуманитарним радом, а претходном утакмицом на Маракани, почела је хуманитарна кампања под називом „Звезда игра за тебе“. Први на листи био је Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом. Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић је предао чек на којем се нашао износ од 214 хиљада динара који је прикупљен на утакмици четвртфинала Купа Србије, а представници удружења који су угостили наш клуб су за црвено-белу делегацију припремили и пригодне поклоне у виду захвалнице и слике коју су издрадили чланови овог удружења.

Председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић истакао је да је веома поносан на овај гест, али и нагласио да ће и у будућности наш клуб наставити са оваквим акцијама.

Врло сам поносан на ту чињеницу, да смо и на овај начин прикупили одређена финансијска средства за помоћ удружењу које се брине о особама са аутизмом. Међутим, ја бих пре свега истакао нашу основну намеру да и на овај начин, имајући у виду популарност Црвене звезде, скренемо пажњу на озбиљна питања и проблеме којима се баве пре свега родитељи деце, што је изузетно важно са становишта спорта којем Црвена звезда припада. Оно што је јако битно јесте да се деца са овим проблемима уклапају у оно што и остала деца њиховог узраста могу да имају. Могу и да посећују утакмице, и да се баве свим оним питањима као и вршњаци, чак у неким ситуацијама су таленти које они показују су изразитији у односу на просечну децу. Сигуран сам да сваки вид подршке значи, и опет, имајући у виду колико је Црвена звезда популарна, ја се надам да ће оваквих и сличних акција бити више. Због тога, мислим да су ова скромна финансијска средства која су прикупљена само подстицај да се генеришу неке нове акције које ће ићи у овом правцу. Ми смо данас добили и један веома леп поклон, који је резултат групног рада деце која имају овај проблем. Видећете радост на тој слици коју смо данас добили. Овим путем се захваљујем удружењу које је партнер у овом послу, и обећавам да ћемо и убудуће у нашим акцијама поступати у складу са нашим опредељењем – рекао је Мијаиловић.

Председница Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом Весна Петровић, истакла је да је сваки вид подршке веома битан, и да на тај начин, помажемо свима који се боре са оваквим проблемима.

-Пре свега, морам да кажем да сам одушевљена стадионом Црвене звезде. Када замислите колико ће ту бити људи, и колико њих ће бити упознато да ће та утакмица да се игра за децу са аутизмом – ето колико спорт може да донесе добробити. Самим тим и подршка постаје већа, и помажете нам да се ми у овим организацијама уздигнемо. Када иза вас стоји неко јак, а овог пута је то Црвена звезда, онда јачамо и ми. Ово је савез који окупља 15 удружења за аутизам широм Србије. Реч је о волонтерском удружењу, у чијем раду претежно родитељи раде. Имамо своје стручне тимове, и мислим да добро радимо. На жалост имамо много родитеља, јер је аутизам у порасту. Виђамо се са родитељима, и они имају могућност да траже помоћ преко саветовалишта и разних стручњака. Онлајн је, па самим тим не морају да долазе овде. Врло је напорно и сложено ако живите у другом граду. Ми иначе живимо у неким ванредним ситуацијама, а онда када имате и овакве проблеме, то је врло напорно. Ускоро ћемо издати и још једну књигу. Врло је важно да кажемо да ће и новац од донација бити намењен штампању једне књиге поводом 45 година постојања савеза. То ће бити родитељске приче, које ће читаоцима показати тај начин живота. Једноставнмо, то је тако, али то су најбоља деца на свету.

Истакла је председница овог удружења и колико значи ова донација, која ће бити намењена штампању књиге, које ће упознати људе са проблемима аутизма.

Наравно да ће да значи. Ова донација има неки свој пут и ток. Црвена звезда је дала донацију Савезу удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, а наше удружење ће тај новац употребити за штампање књиге које ће ићи даље, људима који ће се упознати са проблемима, а када отворе књигу, видеће да је донатор Црвена звезда. Ми ширимо причу даље, заједно са вама – закључила је Весна Петровић.

Црвена звезда ће наставити са кампањом „Звезда игра за тебе“, а на преосталих пет мечева на нашем стадиону, наш клуб ће помоћи још пет удружења. Од сваке продате улазнице, 100 динара биће намењено управо тим удружењима, и овим путем вас позивамо да у што већем броју дођете на наредне Звездине утакмице, и да тим путем заједно помогнемо онима којима је то потребно.

Претходни текст„Ноћи за памћење“ – Епска победа у црвено-белом дербију
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија