Ватерполисти у неизвесној завршници поражени од првака Европе

93

Црвена звезда је у оквиру 12.кола ЛЕН Лиге шампиона у ватерполу поражена од Про Река на 25.мају 12:14 (3:6, 3:1, 4:3, 2:4), головима у финишу сусрета.

На опроштају од европске сезоне пред домаћом публику Звезда је пружила јак отпор фаворизованом противнику, који је головима Јангера и Канеле са играчем више однео бодове из Београда.

Прву утакмицу после повреде одиграо је Вељко Танкосић, у екипу се вратио и Филип Гардашевић, одсутни су били Марко Радовић и Петар Смиљевић.

Умало да у Београду за једно вече капитулирају два европска првака. Кошаркашки је надигран, ватерполо првак Европе је био срећније руке. Иако почетак није наговештавао неизвесну завршницу. Про Реко је у три везана напада на самом почетку дошао до 0:3, преко Заланкија, Аикардија и Јангера. Танкосић, Суботић и Гајић су били прецизни за наш тим, а Заланки још једним голом, Ивовић и Фиљоли за Про Реко до краја прве деонице – 3:6.

Врло брзо су се консолидовали црвено-бели, Мишовић је са неколико интервенција стекао самопоуздање а Заланки и трећи пут затресао мрежу за 3:7. Уследила је серија Црвене звезде, Танкосић је искористио нови петерац, Душан Марковић лепим лоб ударцем матирао Де Лунга, а затим и Никола Рађен за 6:7.

Серију између две четвртине наставио је Гардашевић, новим лоб ударцем, а пост Про Река и шест минута без гола прекинуо Лончар. До краја трећег периода игре видели смо гол за гол. Милојевић, Гардашевић и Танкосић су били прецизни за наш тим, који је водио у два наврата, Заланки и Канела за Про Реко – 10:10.

Гаврил Суботић је зарадио треће искључење, Јангер и Ивовић враћали предност Про Реку, Басара и Ђурђић изједначење Звезди. Јангер је новим голом донео 12:13, а Ђурђић затим није искористио зицер за ново изједначење. Победу Италијана потврдио је Канела у ситуацији са играчем више 32 секунде пре краја.

Вељко Танкосић је најефикаснији у редовима екипе Дејана Савића, Филип Гардашевић је постигао два гола.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Будимпешти, екипи ОШЦ-а, а европску сезону завршава затим у Берлину.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРО РЕКО 12:14 (3:6, 3:1, 4:3, 2:4)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Рајмунд Фодор (Мађарска) и Хауме Таиксидо (Шпанија). Играч више: Црвена звезда 7(6), Про Реко 9(5). Петерци: Црвена звезда 2(2), Про Реко 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3(2), Ђурђић 1, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац, Басара 1, Рађен 1, Вукићевић, Гардашевић 2, Гајић 1, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

ПРО РЕКО: Де Лунго, Ди Фулвио, Заланки 4, Фиљоли 1, Јангер 3, Канела, Прешути, Лончар 1, Ивовић 2(1), Велото, Аикарди 1, Халок, Негри. Тренер: Сандро Сукно

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија
Следећи текстЗа крај сезоне у Евролиги – пао је првак Европе!