Звездине голеаде против ТСЦ-а

59

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали ТСЦ са 4:0 на Маракани и пласирали се у полуфинале Купа Србије, чиме је настављена одлична голгетерска серија коју имамо против екипе из Бачке Тополе. Наиме, била је то седма победа против ТСЦ-а, а да су црвено-бели увек голгетерски расположени против овог ривала сведочи чињеница да смо постигли 25 погодака у тим сусретима, што је више од три по мечу.

Први сусрет Црвене зведе и ТСЦ-а је одигран 2018. године, у оквиру најмасовнијег такмичења у нашој земљи, када су црвено-бели успели да постигну четири поготка, као што је то био случај на јучерашњем мечу, премда је ривал успео да ублажи пораз. Тада у осмини финала Купа Србије голове за наш тим су постигли Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

Најубедљивију победу против ТСЦ-а забележили смо претходне сезоне у националном шампионату када смо славили са 5:0. Изузетно су били инспирисани црвено-бели момци на том сусрету, а нарочито Звездина “десетка” – Александар Катаи који је успео да постигне хет-трик за само 45 минута игре. Поред Катаија погађали су најефикаснији играч нашег тима претходне сезоне Мирко Иванић и млади Жељко Гаврић.

Убедљив тријумф забележили смо против ТСЦ-а и на јучерашњем мечу у четвртини финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића су приказали још једну офанзивну партију на стадиону “Рајко Митић” и на крају су славили са 4:0 захваљујући головима двоструког стрелца Ел Фарду Бена и “пакленог” офанзивног двојца Александара Катаија и Мирка Иванића који су по једном погодили мрежу ривала.

На четири сусрета против овог ривала смо постигли по три гола. Прво у сезони 2019/20 на гостујућем терену у јесењем делу шампионата головима Антониа Томанеа и Вељка Симића, уз ауто гол, Звезда је стигла до победе од 3:1. Потом претходне сезоне смо поново успели да постигнемо три гола на гостујућем терену, за то су се постарали Милан Павков у два наврата и Гелор Канга, а крањи скор на семафору гласио је 3:1. Након тога на почетку ове сезоне у оквиру Суперлиге Србије на Маракани је поново било 3:1 за Звезду. Публика на трибина највећег стадиона у нашој земљи уживала је у головима Ненада Крстичића, Ел Фарду Бена и Александра Катаија.

Такође, у актуелној сезони, на самом крају јесењег дела шампионата, смо успели да постигнемо три гола против ТСЦ-а на “страни”. Чета Дејана Станковића је први пут гостовала на “ТСЦ арени”, а тада је домаћин пружио нешто јачи отпор. Ипак уз доста борбе и индувидуалног квалитета Звезда је победила са 3:2 головима Милана Павкова који је опет погодио два пута, а мрежу је затресао и Мирко Иванић.

Претходни текстЗвезда обезбедила попусте у „Сабра травелу“
Следећи текст„Ноћи за памћење“ – На на на на на Лига шампиона