„Ноћи за памћење“ – На на на на на Лига шампиона

91

После незаборавне пенал серије у Копенхагену, Црвена звезда се нашла на корак од другог узастопног пласмана у групну фазу Лиге шампиона. Противник нашем тиму био је швајцарски Јанг Бојс, а узаврела атмосфера на Маракани те августовске вечери, била је ветар у леђа нашим првотимцима до новог пласмана у групну фазу најелитнијег клупског такмичења на Старом континенту. Утакмица је завршена резултатом 1:1, а стрелац за црвено-беле био је Алекса Вукановић у 59. минуту, те су тако наши фудбалери због правила „гола у гостима“ укупним резултатом 3:3, изборили пролаз даље.

Црвена звезда и Јанг Бојс су први меч одиграли 21. августа 2019. године у Берну, а тај сусрет окончан је нерешеним резултатом 2:2. Милош Дегенек и Матео Гарсија били су стрелци у редовима наше екипе, а пред реванш у Београду, у клубу је владала сјајна атмосфера.

Реванш сусрет је одигран 27. августа, пред више од 45 хиљада заљубљеника у црвено-беле боје. Иако су изабраници Владана Милојевића имали позитиван резултат из прве утакмице, пред њима није био ни мало лак задатак. Ипак, Маракана је учинила своје, и још једна екипа је пала на колена у пакленој атмосфери.

Још једну у низу утакмицу, тактички одлично је припремио Владан Милојевић са својим стручним штабом, а наши фудбалери, стрпљиво су градили сваку акцију, чекајући праву прилику за погодак. Дефанзивна линија на челу са Гобељићем, Милуновићем, Дегенеком и Родићем радила је сјајан посао током целог меча, а подршка им је био и актуелни капитен Милан Борјан, који је у неколико наврата фантастичним реакцијама „погурао“ црвено-беле.

Сво до 59. минута црвено-бели су стрпљиво чекали праву ситуацију за гол, а онда је на сцену ступио Алекса Вукановић, за потпуни делиријум на трибинама. Покретач акције био је маестрални Марко Марин, који је на половини терена добио лопту и истрчао контру, а потом упослио Милана Родића на левом боку, који је сјајно центрирао на петерац, где се најбоље снашао управо Алекса Вукановић, и фантастично реаговао, и главом „закуцао“ лопту у мрежу, иза леђа немоћног голмана гостију.

Стадион је потпуно „експлодирао“, а пред нашим првотимцима било је тешких 30 минута до краја. У 82. минуту, гости су ипак стигли до изједначења. Јанко је налетео на одбијену лопту, она је на путу до гола закачила Ел Фарду Бена, променила правац и преварила Милана Борјана. Уследила је још једна неизвесна завршница, а након последњег судијског звиждука, и велико славље. Црвена звезда је и другу годину узастопно обезбедила групну фазу Лиге шампиона.

Наш клуб је на жребу сврстан у групу Б, заједно са минхенским Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом. Управо против грчког представника, Звезда је одиграла још једну маестралну партију, чиме је фантастична сезона додатно улепшана.

Стрелци: Вукановић у 59. минуту за Црвену звезду, а Бен (аутогол) у 82. минуту за Јанг Бојс.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас, Јованчић, Гарсија (Бен), Марин, Вукановић (Иванић), Боаћи (Томане).

Претходни текстЗвездине голеаде против ТСЦ-а
Следећи текстЗа крај ове ЕЛ сезоне – актуелни првак Анадолу Ефес