За крај ове ЕЛ сезоне – актуелни првак Анадолу Ефес

94

Кошаркаши Црвене звезде мтс овогодишње издање Евролиге завршавају утакмицом са актуелним прваком, екипом Анадолу Ефеса. Утакмица 34. кола се игра у петак од 21 сат у хали Александар Николић.

У првом мечу који је одигран у Истанбулу црвено-бели су у једној од најдраматичнијих завршница ове сезоне испустили победу секунд пре краја.

Анадолу Ефес тренутно има скор 16-11 и бори се за пето место на табели, док су црвено-бели након пораза у Минхену остали без шансе да се боре у плеј-оф Евролиге.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Играмо против актуелног првака Европе, који у наставку евролигашког такмичења има могућност да одбрани титулу. Потпуно је јасно о ком се квалитету ту ради. Даћемо све од себе како бисмо парирали екипи Ефеса, мада то није нимало лако и свесни смо тога. Трудићемо се да добром игром пред нашим навијачима завршимо овогодишње издање Евролиге. Сматрам да је природно да постоји адекватна мотивација с обзиром да се ради о евролигашком противнику и мечу. Опет, играмо против шампиона Европе, који може то да понови и ове године. Играмо пред нашим навијачима, што не треба заборавити. Покушаћемо да испарирамо Ефесу и пробамо да меч завршимо задовољни. За шта ће то да буде довољно – видећемо – рекао је тренер црвено-белих и додао да опет неће моћи да рачуна на најјачи састав:

Холинс је у одређеном тренажном процесу, на дан утакмице видећемо да ли ћемо и колико моћи да рачунамо на њега. Мајк Цирбес и Бранко Лазић и даље су у процесу опоравка – закључио је тренер Црвене звезде.

Огњен Добрић: – Сигурно да желимо да одиграмо добру утакмицу за крај такмичења И опростимо се од ове сезоне на прави начин и наше публике. Надам се да нећемо да их разочарамо. Показали смо да можемо да играмо са њима и у Истанбулу. Надам се да можемо да извучемо добре ствари из тога и применимо их у петак у Београду. Желимо да дамо све од себе и дођемо до победе. Није немогуће – рекао је Добрић пред долазак Анадолу Ефеса у Београд.

Карте за утакмицу већ се налазе у продаји и доступне су онлајн и у свим пословницама Tickets.rs, цене су стандардне за елитно европско кошаркашко такмичење.

Након утакмице у петак увече, екипу Црвене звезде очекују током следеће недеље, почев од понедељка утакмице регионалног такмичења, прво редовна 26. кола са ФМП-м, након тога и заостали мечеви против Будућности у Погорици, против Борца у Чачку (20.04) и коначно заостала утакмица са Игокеом у Београду 23.04.

Претходни текст„Ноћи за памћење“ – На на на на на Лига шампиона
Следећи текстЗвезда ТВ | Сви путеви воде на Маракану