Иза југа Маракане – Звездини бисери предводници кадетске репрезентације

68

Кадетска репрезентација Србије се пласирала на Европско првенство које ће се одржати у Израелу од 16. маја до 1. јуна, а чак осам бисера из Звездине фудбалске академије забележило је наступе у овом квалификационом циклусу.

На списку селектора националног тима, иначе нашег бившег фудбалера Радована Кривокапић, нашли су се: Стефан Маринковић, Коста Недељковић, Алексеј Вукичевић, Јован Шљивић, Матеја Радоњић, Јован Мијатовић, Мирко Николашевић и Матеја Бубањ.

У првом колу, Орлићи су били бољи од Турске, резултатом 3:2, а сва три гола „режирали“ су наши бисери. Матеја Бубањ се истакао као двоструки стрелац, а пратио га је Јован Шљивић са једним голом. У наредном мечу, Србија је ремизирала са екипом Словеније резултатом 2:2, а последњи противник био је Велс. Наш национални тим је славио резултатом 4:2 после великог преокрета, а и на тој утакмици се као двоструки стрелац истакао Матеја Бубањ.

Цео тим је заслужан за овај успех. Имали смо три напорне утакмице. Под „напорне“ их сматрамо зато што је интензитет мечева стварно јачи у односу на онај на који смо ми навикли. Ипак, успели смо. Издржали смо и пласирали смо се даље. Циљ је освајање првенства Европе – рекао је Бубањ.

И Јован Шљивић је био један од истакнутијих постигавши одлучујући погодак у победи против Турске, чиме је селекција наше земље уписала важна три бода.

Атмосфера у тиму је одлична. Имамо велику подршку са клупе. Најважније је да се држимо заједно, као што смо то и сада показали. Доказали смо да имамо карактер и оставили срце на терену. Свака утакмица је била тешка на свој начин и свака је имала своја дешавања. Сва три меча су била веома битна, и драго ми је што смо успели – закључио је Шљивић.

Кадетска репрезентација ће се у Израелу такмичити у групи Ц, заједно са Белгијом, Шпанијом и Турском а први меч одиграће већ 17. маја, против репрезентације Белгије.

Претходни текстЗвезда је у финалу!
Следећи текстЗвезда обезбедила попусте у „Сабра травелу“