Црвено-бели без финала плеј-офа

134

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да савладају Спартак у мајсторици полуфиналне серије на Бањици и пласирају се у финале плеј-офа: 1:3 (19:25, 25:21, 23:25, 22:25).

После веома квалитетне и узбудљиве полуфиналне серије Суботичани су обезбедили пласман у финале, где ће се састати са новосадском Војводином.

Почетак меча протекао је у изједначеној игри, средином периода Спартак се најпре одвојио на +5, а потом сигурном игром предност повећавао и она је у једном тренутку износила осам поена. На крају славље 25:19 за вођство 1:0.

У другом периоду виђена је права рововска борба. Звезда је повела, Спартак преузео вођство и и одржавао предност до три поена, црвено-бели су од 9:11, стигли до 12:11 и ушло се у неизвесну завршницу. Спартак је водио 14:13, али је Звезда серијом 4:0 први пут стекла опипљиву предност. Иако су Суботичани покушавали да се приближе Звезда је сигурном игром одржавала предност, искористила прву сет лопту и изједначила на 1:1.

Звезда је сигурно почела трећи сет, одвојила се на +3, али је Спартак успео да направи мини преокрет и изједначи на 7:7. До 9:9 се играло поена за поен, а онда су гости преузели вођство и диктирали темпо. Звезда је успела да се приближи на само поен минуса, сачува једну сет лопту, али су Суботичани искористили наредну и повели 2:1.

На крилима победе у трећем сету Спартак је брзо повео 3:0, али се Звезда није предавала. Стигли су црвено-бели до изједначења, повели, али се Спартак вратио и у наредним минутима су се екипе смењивале у вођству. Средином периода гости су се одвојили на +3 и предност одржавали до финиша сета. Звезда је пробала да направи нови преокрет, али Спартак није дозволио и сет добио 23:25 славио 1:3 и скором 2:1 у полуфиналној серији пласирао се у финале.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Никола Мељанац са 21 поеном, Лука Тадић је освојио 16, Андреј Ристић 15, Чедомир Станковић 9.

„Превише смо грешили за једну овакву утакмицу и ту смо им дали доста простора. Жао ми је, имали смо лепу сезону и било би још боље да смо успели да је крунишемо игром у финалу. Спартак је заслужено други финалиста, имали су једну момачку серију са нестварном енергијом и тачном одбојком. Свакако једно велико искуство за нас, поносан сам на ове момке и клуб“, закључио је тренер Црвене звезде, Игор Жакић након меча.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 1:3 (19:25, 25:21, 23:25, 22:25)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 1.200. Судије: Мирко Јанковић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 121 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милић 5, Јевтић (либеро), Станковић 9, Тадић 16, Даца, Николић 2, Арсеноски, Поповић, Ристић 15, Мељанац 21, Миленковић (либеро), Скакић. Тренер: Игор Жакић.

СПАРТАК: Миловић (либеро), Марковић, Јунгић, Томчић, Пеић (либеро), Лечић 13, Вуликић 2, Несторовић, Кан 24, Дулић, Коне 11, Павловић 6, Жугић 10, Тумбас. Тренер: Ивица Јевтић

Претходни текстПораз ватерполиста у Хановеру
Следећи текстЗвезда ТВ| За човековог најбољег пријатеља