Пораз ватерполиста у Хановеру

97

Црвено-бели ватерполисти нису успели да изборе повољан резултат на гостовању у Хановеру у 11.колу ЛЕН Лиге шампиона и прекину негативан низ резултата. Немци су и други пут били бољи – 14:11 (2:3, 5:2, 3:3, 4:3).

Ни у Хановеру Дејан Савић није могао да рачуна на пун ростер, изостали су Филип Гардашевић и Петар Смиљевић, док се Вељко Танкосић успешно опоравља након операције.

Константа Црвене звезде ове сезоне је пад у другом и трећем периоду. Тако је и било и у Немачкој. Добро отварање меча, Суботић је лепим поготком са дистанце донео предност, изједначио је Нагаев и искористио играча више, да би Ђурђић и Гајић у контри донели 1:3. Шуце је смањио на 2:3 за крај првог периода.

Гол за гол до диниша друге четвртине. Дарко Бргуљан је изједначио, Пјешивац из новог контранапада донео 3:4, да би Александар Радовић са петерца и Вукићевић погодили на обе стране. И ту је уследио пад нашег тима, Хановер је за два минута три пута савладао Мишовића преко Матије Бргуљана, Нагаева и Шуцеа за 7:5.

Интезиван је био трећи период. Звезда је са петерца преко Суботића смањила на 7:6, у међувремену су Милојевић и Басара зарадили трећа искључења, а Хановер новом серијом головима Шуцеа, Нагаева и Александра Радовића потврдио предност. Марко Радовић и Стефан Пјешивац су са два гола за 40 секунди продужили наду, (10:8).

На старту последњег квартала и Марко Радовић је добио треће искључење, а Хановер головима Винкелхорста, расположеног Шуцеа и Дарка Бргуљана потврдио победу. За Црвену звезду су погађали Вукићевић, Марковић и Гајић за 13:11, а коначан резултат поставио је Винкелхорст у последњој секунди.

Најефикаснији код Звезде били су Родољуб Гајић, Гаврил Суботић, Милош Вукићевић и Стефан Пјешивац са по два постигнута поготка.

Црвена звезда је пропустила прилику да се приближи Шпандауу и налази се на претпоследњем, осмом месту у групи са скором од једне победе, једног ремија и девет пораза, док је Хановеру тројумф донео тренутно четврто место.

У наредном колу Звезда ће дочекати Про Реко, у последњем европском мечу ове сезоне на домаћем базену, 8.априла.

ВАСПО98 ХАНОВЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 14:11 (2:3, 5:2, 3:3, 4:3)
Хановер, базен
: „Штадионбад“. Судије: Давид Гомез (Шпанија) и Тамаш Ковач – Чатлош (Мађарска). Петерци: Хановер 1(1), Црвена звезда 1(1).

ВАСПО98 ХАНОВЕР: Шенкел, Ћорушић, Мацан, Реал, Д.Бргуљан 2, Радовић 2(1), Муслим, Нагаев 3, Кубиш, М.Бргуљан 1, Шуце 4, Винкелхорст 2, Гец. Тренер: Карстен Зихафер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић, Ђурђић 1, Марковић 1, Суботић 2(1), Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Рађен, Вукићевић 2, Гајић 2, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстПобеде кадета и јуниора у мечевима 19. кола
Следећи текстЦрвено-бели без финала плеј-офа