Црвено-бели допутовали у Берлин (петак, 20 часова)

104

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Берлин где их у петак очекује утакмица 32. кола Евролиге са екипом Албе.

Дуел се игра у дворани „Мерцедес Бенз“ са почетком у 20 часова.

Црвено-бели су након тешке утакмице у Загребу и победе над екипом Цибоне, тренирали у уторак и среду у Београду, а у четвртак у раним јутарњим часовима и отпутовали у Немачку. Очекује их утакмица са ривалом који кроз историју дуела у Евролиги никако не лежи црвено белима и има бољи скор у мечевима са нашим клубом (6-1).

Додатни хендикеп пред овај меч представља одсуство Холинса, Лазића и Цирбеса, а са екипом су у Берлин отпутовали и талентовани Топић и Вудраговић:

Алба је у доброј форми. Током сезоне је показала да може да игра на високом нивоу и сматрам да је један од бољих мечева одиграла овде против нас, када су нас апсолутно надиграли и заслужено славили. У Берлин идемо значајно ослабљени, са тимом који је тренутно на располагању да дамо све од себе, да видимо шта би могли да урадимо, свесни да је то квалитетан противник и да ће бити потребно да извучемо све из себе и покушамо да тражимо шансе за добар резултат – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић бројним новинарима на последњем тренингу пред пут у Немачку.

Меч са екипом која нам не лежи и без важног тандема (Холинс и капитен Лазић) уз већ дуже одсутног Цирбеса:

– Потребно је да се адаптирамо на ову ситуацију. У кратком периоду смо остали без два важна играча. Имали смо добру ситуацију, били у добром ритму и играма које смо приказивали наговестили да можемо да наставимо тако. Сада треба да се прегрупишемо и у новим околностима извучемо максимум. То нас мало условљава. Треба да се види како ћемо да изгледамо, знамо да је противник добар, да има веома добар потенцијал, да има добру игру. То је екипа која је кадра да игра на високом нивоу, са пуно трчања, добрих елемената, одбране на коју морамо да се адаптирамо. Трудићемо да се припремимо што боље можемо у овој ситуацији и дамо максимум.

Распоред у финишу је изузетно тежак, а Црвена звезда у оваквим околностима принуђена да иде корак по корак:

Направили смо што смо направили, ја сам веома задовољан. Имамо четири кола, три меча на страни, задњу утакмицу против првака Европе. Сложићете се да распоред није добар. Има и других тимова који имају своје жеље и амбиције. Идемо од утакмице до утакмице. У нашој новој ситуацији је потребно да видимо како ћемо да се снађемо и колико можемо – закључио је Дејан Радоњић.

Никола Ивановић: – Улазимо у последњи део сезоне, чека нас период у ком је сваки секунд на терену битан и тако морамо да приступимо и том мечу. У првом делу сезоне нисмо играли како треба, играли смо јако лоше. Без обзира на тај пораз од Барселоне, играмо доста квалитетно у Евролиги. Надам се да ћемо, уз све проблеме које имамо, да одиграмо добар меч.Тек ове сезоне сам сазнао да је било проблема са Албом. Рекао бих да је то тим који доста преузима, игра доста агресивно, имају квалитет у нападу и играче који могу да играју квалитетну одбрану и на бековима и на центрима. То је представљало проблем у првом делу сезоне – каже Ивановић.

Црвено бели се у суботу током дана враћају у Београд, а већ у понедељак дочекују Крку у оквиру регионалне лиге, па следи ново гостовање у Немачкој и утакмица са Бајерном која је на програму 01.04.

Претходни текстИза југа Маракане – Петлићи и млађи пионири спремни за пролеће
Следећи текстУ продаји појединачне карте за Крку и Анадолу Ефесом