Црвена звезда – Бор 34:36 (18:19)

78

Рукометашице Црвене звезде поражене су од Бора у директном дуелу за опстанак у АРКУС лиги за жене – 34:36 (18:19).

Остало је још пет утакмица до краја и десет бодова у оптицају, али Бор после друге победе у међусобном дуелу има огромну предност од девет бодова. Нашем тиму је остала још математичка опција.

Велики број голова је поново примио наш тим и то је највећи проблем током сезоне и позиције на табели.

Интезиван почетак утакмице, који је потрајао до средине првог периода игре. Много лаких голова, и поред по три одбране и Јелене Нинковић и Тијане Илић у првих десет минута, која је зауставила прва два покушаја црвено-белих. Бор је стигао до почетних 0:2,а а Звезда је управо у периоду интервенција Јелене Нинковић преокренула и стигла до вођства, па је Бор узвраћао гол за гол. Весна Бојковић је покушавала са ротацијама и на голу и на позицији средњег бека да одржи темпо игре. Ипак, Боранке су до +3 стигле у 18.минуту (10:13), па је Весна Бојковић одмах реаговала тајм-аутом. И поред одбрањеног седмерца Јелене Нинковића и два брза гола нашег тима, Бор је успео да повећа разлика до финиша на четири гола (12:16), Весна Бојковић увела и Тамару Јелић, која је подигла самопоуздање екипе са две одбране, уз седам голова Андрее Бонер, када је Звезда успела да смањи минус и на полувреме оде са голом заостатка – 18:19.

Серија нашег тима је потрајала до изједначења после гола Вање Ђорђевић, али нису успеле и да наставе у истом ритму црвено-беле и искористе расположену Тамару Јелић на голу. Бор је чувао резултат и дошао до нове предности од три гола са два играча више преко Јелене Богдановић (20:23), а затим и да се у потпуности одлепи на 24:30. Огроман број грешака нашег тима, које и када су успевале да се обране, у нападу нису то материјализовале. Тамара Јелић је са 11 одбрана успевала да одржи наду, али тек у самом финишу серијом 6:1, уз четири гола Јелене Зечевић, Звезда је успела да смањи минус и постави коначних 34:36.

Андреа Бонер је још једном била најефикаснија са 13 голова, Исидора Богуновић и Јелена Зечевић су погодиле 5 пута.

Звезда у наредном колу гостује у Врбасу за опстанак наде.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОР 34:36 (18:19)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Никола Мусић и Стеван Ђурашиновић (Врбас). Искључења: Црвена звезда 14, Бор 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Бор 4(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Петковић, Бонер 13(1), Ђурковић 3, Ђорђевић 2, И.Крћа, Јелић, Сташић, Цвијановић 1, А.Крћа, Видић 1, Богуновић 5(1), Зечевић 5, Кострешевић 3, Андрић 1. Тренер: Весна Бојковић

БОР: Пидро, Вујновић 6, Радовић, Лилић 3, Богдановић 3, Станковић 3, Николов 1, Мариновић, Петровић 5, Сујић 4, Т.Илић, Шерифи, Д.Илић 7(2), Марковић 5. Тренер: Зоран Барбуловић

Претходни текстЗвезда изгубила од Партизана пред почетак плеј-офа
Следећи текстЦрвено-беле потврдиле прво место